Wimbledon: Κέρδη πάνω από 150εκ. ευρώ εν μέσω πανδημίας

Το Wimbledon αναδεικνύεται ως το πιο κερδοφόρο Grand Slam, καθώς μετά τα περσινά κέρδη που ξεπέρασαν τα 100εκ. ευρώ παρά το γεγονός ότι το τουρνουά δεν πραγματοποιήθηκε, φέτος ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του ξεπέρασαν τα 50εκ. ευρώ παρά το γεγονός ότι τα εισιτήρια παρουσίασαν μείωση λόγω πρωτόκολλου υγείας, με το σύνολο να ξεπερνά τα 150εκ.

ευρώ στα δύο χρόνια της πανδημίας.

Την περσινή σεζόν, το ιστορικότερο Major του κόσμου, έβαλε στα ταμεία του 110εκ. ευρώ παρά το γεγονός ότι ακυρώθηκε για πρώτη φορά μετά από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο κι αυτό γιατί οι διοργανωτές είχαν προνοήσει να κάνουν ασφάλεια, σε περίπτωση ακύρωσης του τουρνουά λόγω πανδημίας, από το 2003 και έπειτα από την έξαρση του SARS. 

Η κίνηση αυτή τους απέφερε κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια ώρα που τα υπόλοιπα τουρνουά, όπως το Australian Open, χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα περιοριστικά μέτρα των παικτών (φούσκα) και μάλιστα με μηδέν εισιτήρια (κεκλεισμένων των θυρών).

Η φετινή διοργάνωση, αν και ξεκίνησε με μειωμένη πληρότητα την πρώτη εβδομάδα των αγώνων, έφερε συνολικά στα ταμεία του All England Club το ποσό των 52εκ. ευρώ, μόλις 8,1εκ ευρώ λιγότερα από τα κέρδη προ πανδημίας (2019) όπου τα κέρδη έφτασαν τα 60,34εκ. ευρώ. 

Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών θα πάει στην Βρετανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (LTA), ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει και μπόνους από την κυβέρνηση προς την ομοσπονδία.

Αυτά τα χρήματα θα διατεθούν στην LTA για τις επιδιορθώσεις στα δημόσια γήπεδα, σε μια προσπάθεια να πυροδοτηθεί εκ νέου το ενδιαφέρον για το τένις και μα αφορμή την πορεία της Έμμα Ραντουκάνου και την κατάκτηση του τίτλου στο US Open

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από το θρίαμβο της Ραντουκάνου εκτιμάται ότι 100.000 Βρετανοί ξεκίνησαν να ασχολούνται με το τένις, παρουσιάζοντας 119% αύξηση με το περασμένο έτος.

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Wimbledon: Κέρδη πάνω από 150εκ. ευρώ εν μέσω πανδημίας appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα