Australian Open: Για μία ακόμη χρονιά χωρίς επόπτες

Όπως και τον περασμένο Φεβρουάριο, έτσι και τον ερχόμενο Ιανουάριο από το Australian Open θα απουσιάσουν οι επόπτες γραμμών με το electronic line-calling να κάνει ξανά την εμφάνισή του, ως μέρος του πλάνου covidSafe του Tennis Australia.

 Μάλιστα το συγκεκριμένο

σύστημα δεν θα περιοριστεί μόνο στο πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν, αλλά σε όλα τα τουρνουά της Αυστραλίας. 

Το line-calling δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο NexGen Finals του 2017, ως το επόμενο βήμα της τεχνολογίας hawk-eye και το οποίο είναι πιο ασφαλές ελέω πανδημίας, καθώς περιορίζει τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο κορτ. 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόστηκε σε πολλά κορτ κατά τη διάρκεια του Tour της φετινής χρονιάς, εκτός από το Roland Garros που δεν τη χρησιμοποιεί, ενώ και το Wimbledon το έκανε σε περιορισμένη βάση.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το line-calling θα συνεχιστεί και μετά το τέλος της πανδημίας, ωστόσο δεν είναι λίγοι-και παραδοσιακοί-που αντικρούουν το συγκεκριμένο σύστημα. 

Περιροστικά μέτρα θα εφαρμοστούν και στα ball-kids τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ετών και 2 μηνών και πλήρως εμβολιασμένα για να λάβουν μέρος στη διοργάνωση. 

Το Australian Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Australian Open: Για μία ακόμη χρονιά χωρίς επόπτες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα