WTA: Έτοιμη να διακόψει τους εμπορικούς δεσμούς με Κίνα!

Η υπόθεση της εξαφάνισης της Κινέζας τενίστριας Πενγκ Σουάι, μετά από τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας Ζανγκ Γκαολί, που έκανε η ίδια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο weibo (κινέζικο facebook), η οποία και “κατέβηκε” μέσα σε λίγες ώρες, φαίνεται να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Η κινητοποίηση είναι μεγάλη, τόσο από τους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όσο και από τους ίδιους τους παίκτες οι οποίοι παρακολουθούν σοκαρισμένοι το “θρίλερ” που εκτυλίσσεται στην Κίνα

Οι υποψίες εντάθηκαν μετά το email,

το οποίο φέρεται να έχει γράψει η ίδια η Πενγκ, με την Κινέζα να τονίζει ότι όλες οι κατηγορίες δεν υφίστανται, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι εξαφανισμένη και ότι απλά…ξεκουράζεται.

Το συγκεκριμένο mail δεν φάνηκε να πείθει την WTA η οποία διά στόματος του CEO Στίβ Σάιμον, δείχνει διατεθειμένη να διακόψει οριστικά της επιχειρηματικές σχέσεις με την Κίνα αν η Πένγκ Σουάι παραμένει αγνοούμενη και κυρίως δεν διερευνηθούν οι ισχυρισμοί της για την εις βάρος της σεξουαλική επίθεση από τον αξιωματούχο της Κίνας. 

Η εξαφάνιση της Πενγκ έχει πυροδοτήσει παγκόσμια οργή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να σκέφτεται ακόμη και το μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Πεκίνο τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ο Στιβ Σάιμον από την πλευρά του τόνισε σε δηλώσεις του στο CNN, ότι είναι στη θέση να διακόψει κάθε εμπορικό δεσμό με την Κίνα ύψους 1δις δολαρίων! 

“Είμαστε πρόθυμοι να διακόψουμε κάθε εμπορική συμφωνία με την Κίνα και να υποστούμε όλες τις οικονομικές συνέπειες”, δήλωσε ο Σάιμον. “Στις γυναίκες πρέπει να δείχνουμε σεβασμό και όχι να τις λογοκρίνουμε.”

Αμέτρητοι τενίστες, αλλά και όλες οι τενίστριες ανάμεσα τους και η Μαρία Σάκκαρη έχουν εκφράσει τη λύπη τους, αλλά και την συμπαράσταση τους για την υπόθεση Πέγνκ, με την Σερίνα Γουίλιαμς να εμφανίζεται συντετριμμένη ελπίζοντας να βρεθεί η Κινέζα τενίστρια όσο πιο γρήγορα γίνεται.

“Είμαι συντετριμμένη και σοκαρισμένη με αυτά που ακούω για την Πενγκ Σουάι.”, έγραψε στο twitter η πρώην Νο. 1 του κόσμου. “Ελπίζω να είναι ασφαλής και να βρεθεί το συντομότερο δυνατό. Όλο αυτό πρέπει να διερευνηθεί. Δεν πρέπει να σωπάσουμε.”

I am devastated and shocked to hear about the news of my peer, Peng Shuai. I hope she is safe and found as soon as possible. This must be investigated and we must not stay silent. Sending love to her and her family during this incredibly difficult time. #whereispengshuai pic.twitter.com/GZG3zLTSC6

— Serena Williams (@serenawilliams) November 18, 2021

The post WTA: Έτοιμη να διακόψει τους εμπορικούς δεσμούς με Κίνα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα