Davis Cup: Η Ιταλία έκανε το πρώτο βήμα για τον τίτλο (vids)

Ο Ματέο Αρνάλντι επικράτησε του Αλεξέι Πόπιριν με 7-5, 2-6, 6-4 μετά από 2,5 ώρες κάνοντας το 1-0 για την Ιταλία, η οποία απέχει μια νίκη απέναντι στην Αυστραλία για την κατάκτηση του φετινού Davis Cup

MATTEO DELIVERS!!! After 2 and a half hours, Matteo Arnaldi defeats Popyrin 7-5, 2-6, 6-4!

Italy takes a 1-0 lead over Australia in the championship! #DavisCupFinals pic.twitter.com/70siLdJM0E

Tennis Channel (@TennisChannel) November 26, 2023

Ο Νο44 του κόσμου άντεξε στους 12 άσους του Πόπιριν, αλλά κυρίως κατάφερε να βρει λύσεις στα 9 διπλά λάθη που είχε, ενώ παράλληλα έσωσε στα 12 από τα 16 break-points που αντιμετώπισε από τον Αυστραλό. 

Ο Πόπιριν απάντησε στο break του Αρνάλντι (3-1) μειώνοντας σε 3-2 και αμέσως μετά με hold ισοφάρισε σε 3-3. Στη συνέχεια ο Αυστραλός έσωσε τριπλό set-point του Αρνάλντι ισοφαρίζοντας ξανά (5-5), ενώ στο επόμενο game ήταν η σειρά του Ιταλού να σβήσει διπλό break-point του Πόποριν κάνοντας το 6-5. 

Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Αρνάλντι στο 10ο game το έκανε στο 12o, εκμεταλλευόμενος την πρώτη ευκαιρία που είχε για break στο game κλείνοντας το set με 7-5 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Το 2ο σκέλος ξεκίνησε με τον Πόπιριν να φτάνει σε διπλό break (1-0, 3-0) και με ακόμα δύο holds πήρε προβάδισμα με 4-0, την ώρα που ο Αρνάλντι δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο service κερδίζοντας συνολικά 13 πόντους έχοντας μόλις 18% στο δεύτερο (3/17) το οποίο και χρειάστηκε αρκετά σε αυτό το κομμάτι της αναμέτρησης με τα περασμένο πρώτα να φτάνουν μόλις το 41%.

Ο Πόπιρν από εκεί και πέρα κράτησε εύκολα το service του πιέζοντας παράλληλα κι άλλο το service του Αρνάλντι και μετά από 4 συνολικά set-points έφτασε στο 6-2 και στο 1-1 οδηγώντας το πρώτο παιχνίδι του τελικού στο decider set. 

Εκεί ο Αρνάλντι κατάφερε να σβήσει διπλό break-point του Πόπιριν τρεις φορές (1-0, 2-1, 4-3) μέχρι ο ίδιος να φτάσει στο καθοριστικό break στο 10ο game κλείνοντας το ματς και δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0.

Πλέον η Ιταλία απέχει μόλις μια νίκη η οποία μπορεί να έρθει στο παιχνίδι του Γιάνικ Σίνερ με τον Άλεξ ντε Μινόρ ή στο διπλό (αν χρειαστεί). 

DAVIS CUP DRAWS & RESULTS | SCHEDULE (-1h)

The post Davis Cup: Η Ιταλία έκανε το πρώτο βήμα για τον τίτλο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα