Σίνερ: Μπήκε στο “κλειστό” γκρουπ μαζί με τους Ναδάλ και Μάρεϊ

Ο Γιάνικ Σίνερ ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης-ανατροπής τις Ιταλίας κόντρα στη Σερβία στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Davis Cup Finals που διεξάγονται αυτήν την εβδομάδα (20-26/11) στη Μάλαγα. 

Ο Ιταλός όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει για λογαριασμό της χώρας του κερδίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σβήνοντας μάλιστα και τριπλό match-point (ο μοναδικός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο απέναντι στον Σέρβο), αλλά στη συνέχεια παίζοντας στο διπλό μαζί με τον Λορέντζο Σονέγκο κόντρα στους Κετσμάνοβιτς/Τζόκοβιτς,

ολοκλήρωσαν την ανατροπή. 

Ωστόσο, με τη νίκη-θρίλερ στο μονό ο Σίνερ μπήκε σε ένα…κλειστό κλαμπ μαζί με τους Ράφα Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ. Ο Ιταλός έγινε ο μόλις 3ος παίκτης που κερδίζει τον Τζόκοβιτς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δύο φορές. Η πρώτη νίκη ήταν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στη φάση των ομίλων των ATP Finals, ενώ το Σάββατο 25 Νοεμβρίου κέρδισε και πάλι με διαφορά 11 ημερών. 

Ναδάλ και Μάρεϊ έκαναν κάτι παρόμοιο το 2008 σε ελαφρώς μικρότερα διαστήματα τη μία νίκη από την άλλη. Ο Ναδάλ κέρδισε τον Σέρβο στα ημιτελικά του Roland Garros στις 6 Ιουνίου του 2008, ενώ στη συνέχεια τον κέρδισε ξανά στον τελικό του Queen’s στις 15 Ιουνίου με διαφορά 9 ημερών. 

Ο Μάρεϊ από την άλλη νίκησε τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Τορόντο στις 25 Ιουλίου του 2008 και στη συνέχεια τον κέρδισε ξανά στον τελικό του Σινσινάτι στις 3 Αυγούστου με διαφορά επίσης 9 ημερών. 

Θυμίζουμε ότι η Ιταλία θα βρεθεί στον τελικό του Davis Cup για 8η φορά στην ιστορία της και την πρώτη μετά από το 1998(!), όπου και θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία. 

DAVIS CUP DRAWS & RESULTS | SCHEDULE (-1h)

The post Σίνερ: Μπήκε στο “κλειστό” γκρουπ μαζί με τους Ναδάλ και Μάρεϊ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα