Kηφισιά-Αστέρας Τρίπολης 1-3: Οι Αρκάδες τα γκολ, οι νεοφώτιστοι τις ευκαιρίες

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν άκρως αποτελεσματικός στο γήπεδο της Καισαριανής και δίκαια νίκησε με 1-3 την Κηφησιά που είχε ένα εξαιρετικό 25λεπτο στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά αντί να μειώσει το προβάδισμα των Αρκάδων, δέχτηκε και τρίτο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στην 12η αγωνιστική της Super League και έδειξαν σε έναν ακόμα εκτός έδρας αγώνα, ότι έχει καλύτερη απόδοση μακριά από την Τρίπολη και έφτασε τους 14

βαθμούς. Η Κηφισιά έμεινε στους 8 βαθμούς με μια νίκη, πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες.

Αποτελεσματικότητα σε δυο τελικές προσπάθειες

Η Κηφισιά είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με το πλασέ του Πρίτσα και την απόκρουση του Παπαδόπουλου, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που στην πρώτη τελική προσπάθεια του, σκόραρε με τον Μάντζη (13′). Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκος από τα αριστερά, ο Μάντζης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δεύτερη καλή στιγμή του Αστέρα ήταν στο 21′, με την σέντρα-σουτ από τον Ρούμπεν Γκαρσία σχεδόν από το σημαιάκι του κόρνερ από τα δεξιά και τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει.

Στο 24, η Κηφισιά “απάντησε” με ευκαιρία, από το “γέμισμα” από τα δεξιά και τον Αντερέγκεν που πρόλαβε να βγει μπροστά από τον Γκαρσία, έκανε την κεφαλιά, χωρίς ισορροπία και δεν κατάφερε να βρει εστία. Πέντε λεπτά αργότερα, εκτέλεση φάουλ του Πρίτσα από τα δεξιά, ο Οζέγκοβιτς πήρε την κεφαλιά, δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και κατέληξε άουτ.

Ο Αστέρας διπλασάσε τα γκολ του στο 34′. Εξαιρετική κάθετη πάσα του Μάντζη αφού γύρισε ωραία το σώμα του, τροφοδότησε τον Κρεσπί, ο οποίος πλάσαρε και έκανε το 2-0 για τους Αρκάδες. Ο Αναγνωστόπουλος βρέθηκε στο…έλεος του Κρεσπί που αξιοποίησε την εξαιρετικής έμπνευσης ασίστ του σκόρερ του πρώτου γκολ, Μάντζη.

Η Κηφισιά έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ στο 39. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Βαφέας στο δεύτερο δοκάρι τροφοδότησε με το κεφάλι τον Μποτία, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου που ήταν τυχερός στην συγκεκριένη φάση. Οι δυο παίκτες της Κηφισιάς έπαιξαν…βόλλει με τις κεφαλιές που έκαναν. Το πρώτο ημίχρονο, ολοκληρώθηκε με ευκαιρία της Κηφισιάς. Ο Πρίτσας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Βαφέας κυριάρχησε ξανά στον αέρα, πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ήταν άστοχος. Από δυο στημένες φάσεις οι γηπεδούχοι, είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τους για να πετύχαιναν γκολ, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του ρυθμού και την κυκλοφορία της μπάλας.

Στο μισό…γήπεδο η Κηφισιά, αλλά χωρίς σκορ

Η Κηφισιά ανέβασε την πίεση της στην μπάλα με το “καλημέρα” της επανάληψης. Περιόρισε τον Αστέρα στο…μισό γήπεδο και σε αμυντική θέση, απειλώντας την εστία του Παπαδόπουλου, στο 49΄ με τον Ιπαλίμπο, ο οποίος εκτέλεσε μέσα στην περιοχή, αλλά αστόχησε και στο 54′ από το σουτ του Οζέγκοβιτς εκτός περιοχής. Στο 67′ σε σέντρα-σουτ από τον Πρίτσα, ο οποίος “σημάδεψε” τον Βαφέα, έδιωξε ο Παπαδόπουλος σε κόρνερ.

Και στην πρώτη “έξοδο” του Αστέρα στην επίθεση, πέτυχε το τρίτο γκολ. Ο Γκος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ζουκάνοβιτς με τη μία έκανε το πλασέ, γυρνώντας ωραία το σώμα του για το 0-3.

Η Κηφισιά αντέδρασε καθυστερημένα και μείωσε στο τελικό 1-3 στο 88′. Ο Σάντος τροφοδότησε τον Μπιφουμά αριστερά στην περιοχή, εκείνος ντρίμπλαρε υπέροχα, έφερε την μπάλα σωστά στο πόδι του, σούταρε και σκόραρε. Η τριπλή αλλαγή που είχε κάνει ο Αναστασίου στο 71′, “προδόθηκε” από το τρίτο γκολ του Αστέρα και έτσι η Κηφισιά δεν μπόρεσε να επαναλάβει την ανατροπή του αγώνα της με τον Πανσεραϊκό και από το 0-3 είχε ισοφαρίσει σε 3-3.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς (83′ Παρράς), Λάντρ, Μποτία (71′ Ιλίεφ), Μασούρας, Βαφέας, Ιπαλίμπο, Οζέγκοβιτς, Πρίτσας (84′ Μπιφουμά), Αντερέγκεν (71′ Σάντος), Τετέι

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρσία (87′ Άλβαρες), Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Γκος (77′ Σουρλής), Καλτσάς (64′ Σίτο), Μουνάφο (86′ Ντιάρα), Ρεγκίς (77′ Ζουγλής), Μάντζης

Keywords
Τυχαία Θέματα