Barcelona Open: Δύσκολες νίκες για Αλιασίμ και Ντε Μινόρ (vids)

O No9 τενίστας στον κόσμο, Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ, είχε δύσκολο απόγευμα στο πρώτο του ματς στη Βαρκελώνη, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Νο94, Κάρλος Τάμπερνερ, με 6-1, 3-6, 6-4 σε 2 ώρες και 44 λεπτά για να προκριθεί στους “16” της διοργάνωσης.

Ο Καναδός πήρε πολύ εύκολα το 1ο σετ και μάλιστα προηγήθηκε με break στο 2ο και όλα φαινόταν ότι θα οδηγούσαν σε μια άνετη νίκη. Εκείνη τη στιγμή το ματς διεκόπη για λίγη ώρα λόγω βροχής και αυτό φάνηκε να απορύθμισε τον Αλιασίμ. Από εκείνο το

σημείο ο Ισπανός βγήκε στην αντεπίθεση και να πήρε τελικά το 2ο σετ ισοφαρίζοντας το ματς.

Στο 3ο σετ ο Αλιασίμ πέτυχε το πολυπόθητο break στο 8ο game όμως ο αντίπαλός του απάντησε αμέσως, ενώ ο Νο9 σέρβιρε για το ματς σπάζοντας το σερβίς του.

The anticipation @felixtennis with a stunning forehand pass in Barcelona!#BCNOpenBS pic.twitter.com/gNGpsvYLza

Tennis TV (@TennisTV) April 20, 2022

Τελικά ο Καναδός ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει τη νίκη στο σερβίς του Τάμπερνερ στο επόμενο game και να σφραγίσει την αναμέτρηση απέναντι στον Φράνσις Τιάφο, για τον γύρο των “16”. Ο 21χρονος τελείωσε το ματς μετρώντας 30 winners και 40 αβίαστα λάθη.

Ήταν μόλις η 2η νίκη στο χώμα για τον Αλιασίμ φέτος που ακόμη ψάχνει να βρει ρυθμό καθώς διανύει μια άσχημη αγωνιστική περίοδο.

Auger-Aliassime Advances @felixtennis battles past Taberner 6-1 3-6 6-4 after 2hours 42mins #BCNOpenBS pic.twitter.com/LgPkcIVq5R

Tennis TV (@TennisTV) April 20, 2022

“Ο Τάμπερνερ είναι καλός παίκτης στα χωμάτινα γήπεδα. Είχε μια καλή νίκη χθες, είμαι σίγουρος ότι ένιωθε άνετος.

Από τη μεριά μου, είχα μια καλή αρχή στο ματς. Ήταν ατυχές που έχασα λίγο τον ρυθμό μου στο δεύτερο σετ, έχασα το σερβίς μου πάρα πολλές φορές, αλλά του αναγνωρίζω επίσης ότι αμύνθηκε καλά, έδειξε εξαιρετικό επίπεδο.

Δεν μου αρέσει να έχω δικαιολογίες για το επίπεδό μου. Έπαιζα καλά. Δεν υπήρχε πραγματικά κανένας λόγος, δεν σταματήσαμε πολύ. Ίσως θα έπρεπε να ήμουν λίγο πιο υπομονετικός με τις μπάλες να γίνονται βαριές και τις συνθήκες να είναι πιο αργές σε εκείνο το δεύτερο σετ.

Αλλά και πάλι, πιστεύω ότι έπαιξα αρκετά καλά. Είναι μια χαρά. Υπάρχουν σκληροί αγώνες, σκληροί αντίπαλοι πάντα, οπότε είναι εντάξει να παλεύεις μερικές φορές”, δήλωσε ο Φίλιξ μετά το ματς.

Δύσκολη νίκη και για τον Άλεξ Ντε Μινόρ

Ο Νο25 στην παγκόσμια κατάταξης, Άλεξ Ντε Μινόρ, πήρε επίσης δύσκολη νίκη απέναντι στον Νο46, Ούγκο Αμπέρ με 6-3, 4-6, 6-3 σε 2 ώρες και 16 λεπτά, για τον 2ο γύρο του Barcelona Open.

Ο Αυστραλός μπορεί να προηγήθηκε με 6-3, 2-0 όμως είδε τον αντίπαλό του να τον ισοφαρίζει τελικά και το ματς να οδηγείται στο 3ο σετ. Και σε αυτό τον αγώνα είχαμε διακοπή λόγω βροχής, που φάνηκε να επηρεάζει την απόδοση των 2 αθλητών.

Στο τελευταίο σετ και ενώ υπέστη break στην αρχή, ο Ντε Μινόρ κατάφερε να επικρατήσει και να φύγει νικητής από το court.

Στον επόμενο γύρο ο Αυστραλός θα αντιμετωπίσει τον Νοτιοαφρικανό, Τζορτζ Λόιντ Χάρις, για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Demon loves the grind!@alexdeminaur comes through a tough battle vs Humbert, recording a 3-6 6-4 6-3 win in Barcelona pic.twitter.com/ifTfhEDAmm

Tennis TV (@TennisTV) April 20, 2022

ATP 500 BARCELONA OPEN SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Barcelona Open: Δύσκολες νίκες για Αλιασίμ και Ντε Μινόρ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα