ATP Finals: Το κάδρο των «8» φιναλίστ!

Ένα από τα συναρπαστικότερα ATP Finals των τελευταίων ετών μας περιμένει την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο (15-22 Νοεμβρίου)! Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Τιμ, Τσιτσιπάς, Ρούμπλεφ, Ζβέρεφ, Μεντβέντεφ και Σβάρτσμαν θα τα δώσουν όλα με στόχο ένα από τα “άγια δισκοπότητα” του παγκόσμιου τένις!

Όλα καταλήγουν εκεί!

Το ATP Finals (έστω και με τις ιδιομορφίες του φέτος) είναι το πρέπον, φαντασμαγορικό φινάλε της τενιστικής σεζόν εκεί που αναμετρώνται

οι κορυφαίοι με στόχο ένα από τα σημαντικότερα τρόπαια στο άθλημα του τένις!

Το Tennis24 ξεκινά μια σειρά αφιερωμάτων για τη μεγάλη γιορτή του Λονδίνου και ξεκινά με το “κάδρο” των οκτώ φετινών φιναλίστ που συνθέτουν μια πολύ δυνατή σύνθεση των φετινών Finals!

1. Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο και κάτοχος πέντε τίτλων ATP Finals, θέλει να τελειώσει μια περίεργη σεζόν για το τένις ελέω πανδημίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέσα στο 2020, ο Σέρβος κατάφερε να κατακτήσει το ATP Cup για πρώτη φορά με την πατρίδα του, νικώντας στον τελικό τον Ράφαελ Ναδάλ, ενώ έφτασε τους 17 grand slam τίτλους, κερδίζοντας το Αυστραλιανό Όπεν για 8η φορά, σε έναν συναρπαστικό τελικό, κόντρα στον Ντόμινικ Τιέμ. Ο 33χρονος τενίστας, τελειώνοντας τη χρονιά θα βρεθεί για 6η σεζόν στο Νο.1 στη παγκόσμια κατάταξη.

2. Ράφαελ Ναδάλ: Ο θρυλικός τενίστας και μετά την κατάκτηση του 20ου grand slam, φτάνοντας παράλληλα τον Ρότζερ Φέντερερ, θα επιδιώξει να κατακτήσει για πρώτη φορά τους τελικούς του Λονδίνου, ολοκληρώνοντας ιδανικά τη σεζόν. Mε την κατάκτηση του Γαλλικού Όπεν ο Ράφαελ Ναδάλ, έφτασε αισίως τους 13 τίτλους στο αν μη τι άλλο αγαπημένο του Grand Slam. Τη περσινή σεζόν στο ATP Finals, παρότι κέρδισε τον Μεντβέντεφ και τον Στέφανο Τσιτσιπά, δεν κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, κάτι που θέλει να κάνει φέτος.

3. Nτόμινικ Τιμ: Ο Αυστριακός μπορεί να χαρακτηρίσει το 2020 ως τη καλύτερη του χρονιά, καθώς συνδυάστηκε με την κατάκτηση του πρώτου του Grand Slam. Ο 27χρονος τενίστας μπορεί να μην τα κατάφερε στο Αυστραλιανό Όπεν, χάνοντας στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και στο US Open, όπου μετά από ένα εξαιρετικό τουρνουά, κατάφερε να φτάσει στη κατάκτηση του, νικώντας στον τελικό με μια σπουδαία ανατροπή, κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, από τον οποίο βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ. Η φετινή συμμετοχή του στους τελικούς του Λονδίνου θα είναι η πέμπτη του συνολικά, ενώ πέρυσι κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό, ξεπερνώντας τα εμπόδια των Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς, χωρίς όμως να κάμψει την αντίσταση και του Στέφανου Τσιτσιπά.

4. Ντανίλ Μεντβέντεφ: O No.4 στη παγκόσμια κατάταξη Ρώσος, πηγαίνει «φουριόζος» θα έλεγε κανείς για τους τελικούς του Λονδίνου. Εκεί που πέρυσι δεν τα κατάφερε και γνώρισε τρεις ήττες στην παρθενική του εμφάνιση. Το 2020 για τον Μεντβέντεφ δεν ήταν τόσο καλό, όσο το 2019 στο οποίο βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση στο μεγαλύτερο διάστημα. Όμως και φέτος είχε κάποιες επιτυχίες με σημαντικότερη όλων, τη κατάκτηση του Paris Masters. Ήταν η 3η κατάκτηση Masters 1000, κάτι που δείχνει και την άνοδο του Ρώσου τα τελευταία χρόνια.

5. Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα μπει στους τελικούς του Λονδίνου, όντας ο κάτοχος της προηγούμενης σεζόν σε έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ και φιλοδοξεί να κάνει το back2back. Τη φετινή χρονιά ο Τσιτσιπάς μπόρεσε και έφτασε τον 5ο του τίτλο, στο τουρνουά της Μασσαλίας, κάμπτοντας την αντίσταση του Καναδού, Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ. Μάλιστα ο 22χρονος τενίστας κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Roland Garros, εκεί που πάλεψε ως το τέλος, αλλά λύγισε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα πέντε σετ.

6. Αλεξάντερ Ζβέρεφ: Ο κάτοχος του ATP Finals το 2018, βρίσκεται σε εντυπωσιακή κατάσταση ανεβάζοντας το επίπεδο του και παίζοντας πλέον πιο επιθετικά και αυτό του δίνει κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι του. Η φετινή χρονιά για τον Γερμανό τενίστα εξελίχθηκε αρκετά καλά, με τον ίδιο να συμμετέχει για πρώτη φορά στο US Open σε έναν τελικό Grand Slam, ωστόσο σε έναν αρκετά οριακό τελικό, δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Ντόμινικ Τιμ, παρότι βρέθηκε μπροστά με 2-0 σετ. Ο Οκτώβριος μπορεί να θεωρηθεί και ως “μήνας” του, αφού κατάφερε να κερδίσει δύο διαδοχικά τουρνουά στην Κολωνία, επικρατώντας του Ντιέγο Σβάρτσμαν και του Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ αντίστοιχα. Η περσινή του πορεία στους τελικούς του Λονδίνου, σταμάτησε στα ημιτελικά, όπου έχασε από τον Τιμ. Για να φτάσει ως εκεί, χρειάστηκε να ξεπεράσει τα εμπόδια του Ράφαελ Ναδάλ και του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

7. Αντρέι Ρούμπλεφ: Βρίσκεται για πρώτη φορά στο ATP Finals, κάτι το οποίο φανερώνει και την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Ρώσος τενίστας πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή σεζόν κερδίζοντας πέντε τίτλους, οι οποίοι ήταν κατά σειρά στη Ντόχα, την
Αδελαΐδα, το Αμβούργο, την Αγία Πετρούπολη και τέλος στη Βιέννη. Πρόκειται για τον πιο φορμαρισμένο τενίστα το τελευταίο διάστημα, που παρότι αποκλείστηκε από τον Σταν Βαβρίνκα στο Paris Masters, πηγαίνει με άγριες διαθέσεις στους τελικούς του Λονδίνου.

8. Ντιέγο Σβάρτσμαν: Είναι ο τελευταίος που κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για να βρεθεί στους τελικούς του Λονδίνου. Θα παρευρεθεί για πρώτη φορά εκεί, ενώ η φετινή σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί δικαίως ως η καλύτερη του τα τελευταία χρόνια. Ο «μικρόσωμος» Αργεντινός με την εντυπωσιακή του παρουσία στο 1000αρι της Ρώμης, όπου απέκλεισε τον Ράφαελ Ναδάλ και έφτασε στον τελικό, αλλά και την εντυπωσιακή του πορεία στο Ρολάν Γκαρός, βρέθηκε για πρώτη φορά στη κορυφαία δεκάδα του κόσμου. Στο Γαλλικο Όπεν έφτασε ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, χάνοντας από τον 13 φορές κάτοχο του τουρνουά, αλλά νικώντας στον προηγούμενο γύρο τον φιναλίστ του 2019 στο Roland Garros, Ντομινίκ Τιμ. Ο Σβάρτσμαν σίγουρα δεν έχει να χάσει κάτι και η παρουσία του στους τελικούς του Λονδίνου, μόνο ως ευχάριστη και ιδιαίτερα διδακτική μπορεί να αποδειχθεί για το μέλλον.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post ATP Finals: Το κάδρο των «8» φιναλίστ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα