ATP Finals: Οι δύο πρωτάρηδες της διοργάνωσης

Το ATP Finals αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση τένις ανδρών μετά τα τέσσερα Grand Slam και θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή (15/11).

Πρόκειται για ένα εβδομαδιαίο τουρνουά, που πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο στην O2 Αρένα του Λονδίνου, φιλοξενόντας τους 8 καλύτερους τενίστες της σεζόν. Το 2021, ωστόσο, θα μετακομίσει στο Τορίνο της Ιταλίας.

Τόσο ο Αντρέι Ρούμπλεφ όσο και ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν φέτος θα συμμετάσχουν για πρώτη τους φορά, στο ATP

Finals, του Λονδίνου. Οι δύο αθλητές έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις την φετινή χρονιά, ενώ εξακολουθούν να βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ ξεκίνησε απίστευτα την σεζόν, κατακτώντας δύο τίτλους σε Αδελαΐδα και Ντόχα. Παρόλο που ακολούθησε πεντάμηνη διακοπή, λόγω κορονοϊού, ο 23χρονος και Νο8 της Παγκόσμιας κατάταξης διατήρησε την εξαιρετική του φόρμα και κατέκτησε ακόμα τρία τρόπαια ΑΤΡ 500 σε Αμβούργο, Αγία Πετρούπολη και Βιέννη. Έτσι εξασφάλισε και μαθηματικά την παρθενική συμμετοχή του στο ΑΤP Finals του Λονδίνου, ως 7ος στην ATP Race.

Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν από την άλλη πλευρά, ήταν εξαιρετικός τόσο στο ATP της Ρώμης, όσο και στο Rolland Garros. Στην Ιταλία έφτασε ως τον τελικό, όπου ηττήθηκε εντέλει από το Νο1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς με 7-5,6-3. Αξιοσημείωτο είναι ότι στα προημιτελικά της διοργάνωσης απέκλεισε τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Στο Roland Garros ήταν και πάλι τρομερός. Αφού άφησε εκτός διοργάνωσης τον Ντομινίκ Τίμ στα προημιτελικά, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στην τεράστια πίεση του Ναδάλ στα ημιτελικά και αποχαιρέτησε την διοργάνωση, στον πρώτο του Major ημιτελικό. Ο 28χρονος Αργεντίνος πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το year-end Championship.

Η 8αδα του Λονδίνου
1) Νόβακ Τζόκοβιτς
2) Ραφαέλ Ναδάλ
3) Ντομινίκ Τίμ
4) Στέφανος Τσιτσιπάς
5) Ντάνιλ Μεντβέντεφ
6) Αλεξάντερ Ζβέρεφ
7) Αντρέι Ρούμπλεφ
8) Ντιέγκο Σβάρτσμαν

Γιάννης Μαύρος

The post ATP Finals: Οι δύο πρωτάρηδες της διοργάνωσης appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα