Σιμόν: “Μείναμε 20 χρόνια πίσω εξαιτίας του Ρότζερ Φέντερερ”

Ο Ζίλ Σιμόν θεωρεί πως το στυλ παιχνιδιού του Ρότζερ Φέντερερ και η τέλεια στάση του στο γήπεδο, χαρακτηριστικά τα οποία τον έχουν καταστήσει το πιο δημοφιλή τενίστα του κόσμο, έχουν καλλιεργήσει επίσης μη ρεαλιστικές προσδοκίες σε νεαρούς αθλητές, που πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα στο άθλημα.

Ο Σιμόν μίλησε στην ιστοσελίδα “Le Parisien”, με σκοπό να προωθήσει το νέο του βιβλίο με τίτλο “Αυτό το άθλημα που σε τρελαίνει”. Το βιβλίο έχει ένα κεφάλαιο που ονομάζεται “Ο Μύθος του Φέντερερ”,

το οποίο έχει δημιουργήσει ντόρο στην κοινότητα του τένις, τον τελευταίο καιρό.

Ο Γάλλος μίλησε για το πώς η επιτυχία του Ελβετού εντός και εκτός γηπέδου έχει κάνει προπονητές και γονείς να ωθούν τα παιδιά τους, να μιμηθούν τον 20 φορές πρωταθλητή Grand Slam. Ωστόσο, ο 35χρονος αθλητής θεωρεί πως αυτό δεν έχει ευνοϊκό αντίκτυπο στη νεότερη γενιά αθλητών του τένις στη Γαλλία.

“Δεν έχω τίποτα εναντίον του Ρότζερ Φέντερερ, προσωπικά, αλλά ενάντια στην εικόνα που έχουμε για αυτόν” είπε χαρακτηριστικά ο Σιμόν. “Εδώ και δεκαετίες, πιστεύεται ότι μόνο “Federers” πρέπει να δημιουργούνται. Εκείνος με το στυλ παιχνιδιού του και την εμπιστοσύνη που αποπνέει, ήρθε να επικυρώσει αυτές τις επιλογές. Μας έκανε να χάσουμε 20 χρόνια!

“Στη Γαλλία, όλοι θέλουν τον Ρότζερ Φέντερερ: γονείς, προπονητές… Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Ραφαέλ Ναδάλ έχει κερδίσει τόσα Grand Slam, έχοντας εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Γι’ αυτό θα βοηθούσε αν έπεφταν τα ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ γιατί ίσως επιτέλους παραδειγματιζόμασταν και από άλλους αθλητές”, πρόσθεσε ο Γάλλος.

Γιάννης Μαύρος

The post Σιμόν: “Μείναμε 20 χρόνια πίσω εξαιτίας του Ρότζερ Φέντερερ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα