16-0 και Νο1! – VIDEO

Το τέλειο ξεκίνημα στη σεζόν συνέχισε ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος ισοφάρισε την καλύτερη εκκίνηση της καριέρας του και εξασφάλισε την παραμονή στο Νο1 της ATP, μετά τη straight sets νίκη επί του Χίον Τσανγκ

Ούτε ο ταλαντούχος Χίον Τσανγκ μπόρεσε να βάλει “στοπ” στη ξέφρενη πορεία του Ρότζερ Φέντερερ στους πρώτους μήνες της νέας σεζόν!

Ο 36χρονος Ελβετός, πέτυχε την 16η συνεχόμενη νίκη του το 2018 (16-0), ισοφάρισε την καλύτερή του επίδοση σε ξεκίνημα χρονιάς και

παρέμεινε σε τροχιά υπεράσπισης του τίτλου του στο Indian Wells Masters, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά!

Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, συνάντησε αντίσταση μόνο στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης και επιβλήθηκε 7-5, 6-1 του 20χρονου Νοτιοκορεάτη, στον δεύτερο προημιτελικό της Πέμπτης.

Έτσι, ο Φέντερερ σφράγισε το ραντεβού στα ημιτελικά κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς που λίγο νωρίτερα πέτυχε άλλη μια σπουδαία νίκη, επικρατώντας με 2-6, 6-4, 7-6(5) του Κέβιν Άντερσον.

Στην μοναδική φορά που είχαν βρεθεί αντιμέτωποι, ο Φέντερερ είχε κερδίσει άνετα 6-2, 6-1 τον Κροάτη, στο Dubai Championships 2015.

Η τελευταία φορά που ο Φέντερερ είχε πετύχει 16 σερί νίκες στο ξεκίνημα της χρονιάς, ήταν το 12 χρόνια πριν, το 2006…

“Είναι μια σπουδαία αρχή στη σεζόν. Ελπίζω να πετύχω άλλη μια νίκη και να καταρρίψω το σερί μου το Σάββατο” δήλωσε αμέσως μετά ο πιο επιτυχημένος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος.

Ο προημιτελικός του BNP Paribas Open, ήταν εντελώς διαφορετικός σε σχέση με την προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών, πριν δύο μήνες στην Αυστραλία όπου ο Τσανγκ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο 6-2, 5-2 με φουσκάλα στην πατούσα.

Όμως ο Νοτιοκορεάτης, όπως και οι υπόλοιποι τενίστες που έχουν αντιμετωπίσει τον Φέντερερ τελευταία, δεν μπόρεσε να τον προκαλέσει σε βάθος χρόνου με τον πέντε φορές πρωταθλητή της διοργάνωσης να βελτιώνει το ρεκόρ του σε 11-1 σε προημιτελική φάση του Indian Wells.

O RF ξεκίνησε νωρίς με break στο ματς (2-0), όμως ο Τσανγκ απάντησε λίγο αργότερα (3-2) πριν φτάσουμε στο καθοριστικό σημείο όπου ο Νοτιοκορεάτης σέρβιρε στο 5-6 για να παραμείνει στο σετ και ο Φέντερερ “χτύπησε” την κατάλληλη στιγμή.

Στο 2ο σετ, ο Ελβετός έσωσε και τα πέντε break point του αντιπάλου του ενώ το γρήγορο break (2-0) του έδωσε επιπλέον αέρα, την ίδια στιγμή που επηρέασε αρνητικά τον Τσανγκ με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Με την πρόκριση στα ημιτελικά, ο Φέντερερ εξασφάλισε και την παραμονή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη θρυλικό ρεκόρ του. Η ερχόμενη θα είναι η 308η εβδομάδα του Βασιλιά στο θρόνο της ATP.

INDIAN WELLS MASTERS DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

The post 16-0 και Νο1! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα