Β. Ρόσι: Ζήτησα συγγνώμη από τον Στόνερ. Δε με νοιάζει τι λέει

20:27 3/4/2011 - Πηγή: Sport.gr
Ο Βαλεντίνο Ρόσι ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για το ατύχημα που κατέστρεψε την κούρσα του Στόνερ στην Χερέθ, ενώ υποστήριξε πως εκείνη τη στιγμή δεν ήταν σε προσπάθεια για προσπέρασμα. "Οταν έφτασα πίσω από τον Στόνερ, δεν ήθελα να τον προσπεράσω τη στιγμή του φρεναρίσματος", είπε ο ιταλός, ο οποίος εκείνη τη στιγμή μονομαχούσε με τον αυστραλό για την 2η θέση."Αλλά φρέναρα υπερβολικά αργά σε σχέση με εκείνον και δεν είχα αρκετό χώρο για να πάω από την εξωτερική. Ετσι προσπάθησα να μείνω στην εσωτερική για να μη δημιουργήσω μεγάλο πρόβλημα και στους δυο μας. Δυστυχώς
έχασα το μπροστινό και τον έβγαλα κι εκείνον εκτός."Είναι εντελώς δικό μου το λάθος και πρέπει να πω συγγνώμη στον Κέισι. Ξέρω ότι είναι πολύ θυμωμένος γιατί δεν έφταιγε. Πήγα αμέσως να του πω συγγνώμη"."Τον καταλαβαίνω, αλλά δε με νοιάζει τι λέει"
Ο Ρόσι απολογήθηκε στον Στόνερ στο γκαράζ της Honda και εκεί ο αυστραλός φάνηκε να τον ρωτάει για την κατάσταση του ώμου του, όπως επίσης να του λέει πως "η φιλοδοξία ξεπέρασε το ταλέντο σου". Αυτό ήταν ένα σχόλιο που δεν άρεσε καθόλου στον ιταλό."Δεν ξέρω, ίσως δεν γνωρίζει ποιος ακριβώς είμαι!", πρόσθεσε. "Αλλά εντάξει, καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένος. Κι εγώ θα ήμουν. Εκανα ένα λάθος και ήταν σημαντικό για μένα να πάω εκεί και να ζητήσω συγγνώμη. Από εκεί και πέρα δεν με ενδιαφέρει και πολύ τι λέει".Σε αντίθεση με τον Στόνερ, ο Ρόσι επέστρεψε στην πίστα για να τερματίσει στην 5η θέση, με τον ίδιο να πιστεύει πως θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη, αν δεν υπήρχε εκείνη η άτυχη στιγμή."Οταν ήταν βρεγμένη η πίστα έκαναν τον ταχύτερο γύρο, άρα είχα ξεκάθαρες πιθανότητες να κερδίσω την κούρσα. Η 5η θέση θα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα στο στεγνό, αλλά στο βρεγμένο ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί."Η τύχη μάς χαμογέλασε σήμερα με τον καιρό και μας έδωσε μια πολύ καλή ευκαιρία για την πρώτη νίκη ή το πρώτο βάθρο με την Ducati. Δυστυχώς την πέταξα στα σκουπίδια με το λάθος μου."Οσο για τον ώμο μου, στο βρεγμένο ένιωθα ότι μπορούσα να τρέξω στο 100%. Μπορούσα να φρενάρω όπου τα μάτια μου έλεγαν να φρενάρω, γιατί η πίεση στον ώμο στο βρεγμένο είναι πολύ λιγότερη εξαιτίας της χαμηλότερης πρόσφυσης των ελαστικών. Είχα να νιώσω έτσι από την αρχή της περσινής σεζόν και αυτό με έκανε αισιόδοξο".
Keywords
Τυχαία Θέματα