Την έκοψε το σερί και ονειρεύεται πλέι οφ

Φρένο στην ξέφρενη πορεία της Ξάνθης, που μετρούσε δέκα παιχνίδια αήττητη, έβαλε ο επίσης εντυπωσιακός ΟΦΗ στο Γεντί Κουλε, όπου και επικράτησε των ακριτών με 1-0. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου διεύρυνε το δικό της σερί και με την τρίτη της διαδοχική νίκη έπιασε τη Ξάνθη στην 5η θέση της βαθμολογίας και τους 29 βαθμούς. Το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη κυριάρχησε, αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του (είχε και δοκάρι με τον Εντιμάρ) και οι γηπεδούχοι υπερασπίστηκαν το

υπέρ τους σκορ, που είχε διαμορφώσει από το 37' ο Λεωνίδας Καμπάνταης.

Με ένα άτυχο περιστατικό ξεκίνησε το παιχνίδι, αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Μάντζιος παραπάτησε και τραυματίστηκε, παραχωρώντας τη θέση του στον Καμπάνταη. Ο τραυματισμός αυτός φαίνεται να αποσυντόνισε τους γηπεδούχους και η Ξάνθη ανέλαβε την πρωτοβουλία από την αρχή. Με καλή κυκλοφορία, οι ακρίτες έφταναν εύκολα μέχρι την περιοχή του Βεζυρίδη, τον οποίο και απείλησαν με αρκετά μακρινά σουτ, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση.

Μέχρι το 30' ο ΟΦΗ ήταν ασύνδετος, αλλά στη συνέχεια ο Παπουλής ανέβασε στροφές, παρασύροντας και τους συμπαίκτες του. Το πρώτο σουτ των κρητικών καταγράφηκε στο 34' με τον Κάλαϊτζιτς και τρία λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ. Δημιουργός ήταν ο Παπουλής, που έκανε ωραία κούρσα από αριστερά, εκθέτοντας τον Μπέρτο, και σκόρερ ο Καμπάνταης, που εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απόκρουσε του Εντιμάρ και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ, ουσιαστικά αντίθετα στη ροή του αγώνα.

Οπως και στο α' μέρος, έτσι και στην επανάληψη, η Ξάνθη ήταν αυτή, που ανέλαβε την πρωτοβουλία, ψάχνοντας διαδρόμους προς την εστία του Βεζυρίδη. Με τους κρητικούς να έχουν οπισθοχωρήσει και να κάνουν διπλή ζώνη άμυνας δεν ήταν εύκολο και οι ακρίτες χρειάστηκαν 23 λεπτά για να απειλήσουν. Ο Εντιμέρα όμως στάθηκε άτυχος, αφού το σουτ, που επιχείρησε βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Λίγο νωρίτερα, ο ΟΦΗ είχε μία καλή στιγμή, αλλά ο Λόπες ήταν άστοχος.

Ο Ουζουνίδης τα έπαιξε όλα για όλα και έριξε στη μάχη άλλους δύο επιθετικούς, τους Σουάνη και Καζάκη, με τον πρώτο να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 76' να ισοφαρίσει, αλλά τον Βεζυρίδη να τον σταματάει. Οι ακρίτες δεν το έβαλαν κάτω και αναζήτησαν το πολυπόθητο γκολ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη και απείλησαν στις καθυστερήσεις με τον Μαρκόφσκι. Ωστόσο οι σωστές αντιδράσεις των αμυντικών και του Βεζυρίδη διατήρησαν το 1-0 με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να κατακτήσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα