Διπλό στο Αλεξάνδρειο ο Πανιώνιος!

Ο Μάριος Μπατής ήταν ο παίκτης που έκανε την... επανάσταση και ο Μπίλις Κις αυτός που φρόντισε να φύγει νικητής ο Πανιώνιος από το Αλεξάνδρειο. Οι κυανέρυθροι επικράτησαν με 63-69 του Αρη, όπου ο Αμερικανός έβαλε έξι πόντους στα τελευταία 50 δευτερόλεπτα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν προηγηθεί με διαφορά 15 πόντων, αλλά ο Πανιώνιος ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Η άμυνα, οι πέτρες

και ο Ταπούτος
Το παιχνίδι για τον Αρη ξεκινούσε από την άμυνα και τελείωνε. στην άμυνα. Δεν είχε εξάλλου άλλη επιλογή δεδομένων των απουσιών. Και είναι αλήθεια ότι όλοι όσοι αγωνίστηκαν Β«τσάκιζανΒ» κόκκαλα, αφού έτρεχαν σαν Β«παλαβοίΒ» στο παρκέ ώστε να μην επιτρέψουν στον Πανιώνιο να βγάλει το ελεύθερο σουτ. Ή μάλλον, έδωσαν βάσει τακτικής κάποια σουτ στους Ξανθόπουλο, Μπατή που δεν τα έβαλαν. Αντιθέτως, ο Μπίλι Κις ήταν εκτός κλίματος, τόσο οργανωτικά όσο και εκτελεστικά. Και με οδηγό την άμυνα ο Αρης από τα μέσα της πρώτης περιόδου άρχισε να χτίσει διαφορά που έφτασε στο +7 (16-9) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Πανιώνιος πλήρωσε την έλλειψη συγκέντρωσής του στη δική του άμυνα, έφτασε γρήγορα τα πέντε φάουλ και ο Αρης απέκτησε νωρίς το μπόνους τω βολών. Κάτι ανάλογο συνέβη - με καθυστέρηση δύο λεπτών - και με τον Πανιώνιο, απλά υπήρχε μια πολύ μεγάλη διαφορά. Ο Αρης άγγιξε τη τελειότητα από τη γραμμή των βολών καθώς τελείωσε το ημίχρονο με 15/16, ο δε Πανιώνιος πετούσε. πέτρες αφού με 5/14 βολές σε εκτός έδρας παιχνίδι, δεν πας πουθενά. Ετσι ο Αρης στηριζόμενος στην ηγετική προσωπικότητα του Ταπούτου έφτασε τη διαφορά έως και τους 15 πόντους (34-19, 18:30), αλλά ο Πανιώνιος με 5-0 σερί μείωσε στο ημίχρονο σε 34-24.

Ανατροπή με Μπατή
Ο Μάριος Μπατής ήταν ο παίκτης που ανέτρεψε τις ισορροπίες στο Αλεξάνδρειο, στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Αρης είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση, καθώς δεν μπορούσε να βρει το ελεύθερο σουτ ή τους διαδρόμους για να φτάσει στο καλάθι. Σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που είχε Μπατή. Ο έμπειρος γκαρντ έβαλε 11 σερί πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο της 3ης περιόδου (36-35, 24') και κάπως έτσι μπήκε το νερό στο αυλάκι για τον Πανιώνιο. Διότι, έτσι ξύπνησε ο Ντίμπλερ, αφυπνίστηκαν και οι Γιάνκοβιτς-Κις με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να ολοκληρώσει με επιμέρους σκορ 27-10 το τρίτο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας την απόλυτη ανατροπή (44-51), αφήνοντας τον Αρη να σπάει τα καλάθια. Ο Πανιώνιος είχε εξάλλου 6/8τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο!

Ο Αρης ξεκίνησε καλά στη τελευταία περίοδο, μείωσε σε 49-51 (32'), εντούτοις ο Πανιώνιος είχε τον τρόπο για να επαναφέρει τους δικούς του κανόνες. Διότι είχε τους παίκτες για να δώσουν τις λύσεις, σε αντίθεση με τον Αρη που στηρίχθηκε στις ικανότητες των Ταπούτου-Ντέιβις. Κι έτσι ο Πανιώνιος έγραψε ένα 8-0 σερί, έστειλε τη διαφορά στο+10 (49-59, 34:30). Εκεί ο Βεργίνης κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνες καθώς πέτυχε έξι συνεχόμενους πόντους για να μειωθεί η διαφορά (57-61, 38'), μετά από εύστοχη βολή από τον Μάλντροου. Ο Αρης είχε τη δυνατότητα να μειώσει στον πόντο

Keywords
Τυχαία Θέματα