Καλύτερη η Ιταλία, «ασημένια» η Ελλάδα

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 13-10 από την Ιταλία, μετά από άσχημη εικόνα που παρουσίασε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θα ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Τίποτα δεν πήγε καλά σε αυτόν τον τελικό για την Ελλάδα! Προβλήματα στην άμυνα, βιαστικές επιθέσεις από την άλλη αλλά και το γεγονός πως η Έλενα Κούβδου δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που στέρησαν το χρυσό μετάλλιο από τις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες, που υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των Ιταλίδων, γνωρίζοντας

την ήττα με 13-10 στον μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Βιαστικά σουτ χαρακτήρισαν τις επιθέσεις των Ελληνίδων, που έδειξαν να μην έχουν υπομονή για να γυρίσουν τη μπάλα και να την περάσουν στην φουνταριστό. Από την άλλη σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε η πορτιέρο των Ιταλίδων, η Έλενα Γκίγκλι.

Ντι Μάρριο, Αμπάττε και Μπιανκόνι με περιφερειακά σουτ «πυροβολούσαν» την ελληνική εστία, φανερώνοντας τα κενά της ελληνικής άμυνας. Εξάλλου το τελικό σκορ είναι και αυτό που δείχνει την κακή αμυντική λειτουργία των διεθνών μας.

Το τελευταίο οκτάλεπτο έμοιαζε περισσότερο να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις παίκτριες του Γιώργου Μορφέση να μην μπορούν να πιστέψουν στην ανατροπή.

Έτσι, η Ιταλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η Εθνική Ελλάδας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Τα 8λεπτα: 1-4, 1-2, 3-4, 5-3.

Διαιτητές: Brguljan (MNE), Golijanin (SRB).

Ελλάδα (Mορφέσης): Ψούνη 1, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 2, Τσουκαλά 2, Γερόλυμου 2.

Ιταλία (Φάμπιο Κόντι): Μπιανκόνι 4, Έμμολο 1, Αμπάττε 4, Καζανόβα 1, Φρασιννέττι 1, Ντι Μάριο 1, Κουεϊρόλο 1.

Για να θυμηθείτε το LIVE:

{coveritlive}8505b1795f{/coveritlive}

Keywords
Τυχαία Θέματα