Ο Ολυμπιακός νίκησε με 93-82 τον Κολοσσό για την 6η αγωνιστική της Α1

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε με υπεροπτικό ύφος τον Κολοσσό για μεγάλο διάστημα και είδε τους ροδίτες να τον απειλούν στα μέσα της τρίτης περιόδου. Τότε ήταν που ξύπνησε πάτησε το γκάζι, έπιασε καλή απόδοση και τελικά πήρε τη νίκη με 93-82, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1. Κορυφαίος για τους ερυθρόλευκους ο Πρίντεζης, καλοί και οι Χάινς, Αντιτς, Γκετσεβίτσιους.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός ήταν μεν καλύτερος από τον Κολοσσό, ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στην επίθεση. Το ματς δεν είχε καλό τέμπο και το 16-10 του πρώτου δεκαλέπτου είναι ενδεικτικό.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, καθώς ο Κολοσσός άσκησε πίεση στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι αναγκαστικά πια ανέβασαν στροφές. Ο Ιβκοβιτς μοίρασε το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και προσπάθησε να απειλήσει κοντά στο καλάθι.

Ο Κολοσσός άντεξε πάντως στην αγωνιστική άνοδο των γηπεδούχων και έμεινε κοντά στο σκορ (39-32, 20`).

Με Χόπσον και Τσάμη οι ροδίτες μάλιστα... άγχωσαν ακόμη περισσότερο τους ερυθρόλευκους, στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, καθώς ισοφάρισαν σε 44-44. Ο Ολυμπιακός, όμως, αντέδρασε σωστά στην αντεπίθεση του Κολοσσού και στη συνέχεια με κορυφαίο τον Πρίντεζη, έτρεξε επί μέρους σκορ 22-9, που του έδωσε αέρα 13 πόντων, ενόψει της τελευταίας περιόδου (66-53, 30`).

Με τον Πρίντεζη σε κέφια ο Ολυμπιακός έπιασε σπουδαία απόδοση στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, με τον Ιβκοβιτς να έχει μάλιστα την ευκαιρία να ξεκουράσει τον Βασίλη Σπανούλη. Εκτός του Πριντ, διψήφιο αριθμό πόντων είχαν ακόμη οι Χάινς, Λούκας, Αντιτς και Γκετσεβίτσιους, οι οποίοι οδήγησαν τους ερυθρόλευκους στο τελικό 93-82, υποχρεώνοντας τον Κολοσσό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα