Φέτελ: Συγκινητική στιγμή η κατάρριψη του ρεκόρ του Μάνσελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ χαρακτήρισε συγκινητική τη στιγμή της κατάκτησης της 15ης του φετινής pole position σε 19 αγώνες στο Ιντερλάγκος, με την οποία έσπασε το ρεκόρ του Νάιτζελ Μάνσελ όσον αφορά τις κατακτήσεις pole σε μία σεζόν.

"Υπήρξε πολλή κουβέντα για αυτό το ρεκόρ στις pole position τελευταία", είπε ο Φέτελ.

"Νομίζω ότι το καλύτερο ήταν που δεν το σκεφτόμουν. Δεν ήμουν 100% ικανοποιημένος με την ισορροπία του μονοθεσίου στην αρχή του τριημέρου, αλλά κάναμε τις σωστές επιλογές στη συνέχεια και ήμουν περισσότερο

χαρούμενος πηγαίνοντας στις κατατακτήριες.

"Ο πρώτος μου γύρος στο Q3 ήταν καλός, αλλά ήξερα ότι υπήρχε περιθώριο βελτίωσης και έτσι τα έδωσα όλα στον τελευταίο γύρο. Ηταν μια συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή. Επρεπε να περιμένω αρκετά για να δω αν αυτός ο γύρος ήταν αρκετά καλός για την pole, αλλά ο μηχανικός μου τελικά μου είπε ότι είχα την pole position.

"Ηταν κάτι το ιδιαίτερο, αυτή η pole είναι διαφορετική από τις άλλες θα έλεγα. Το ρεκόρ του Μάνσελ έγινε με μια-δυο κούρσες λιγότερες, όμως εξακολουθεί να είναι πολύ ιδιαίτερο".

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να βρέξει στον αγώνα, το οποίο συγκεντρώνει 90% πιθανότητες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο Φέτελ τόνισε: "Ο καιρός δημιουργεί ένα μεγάλο ερωτηματικό, αλλά αυτή η πίστα είναι δύσκολη ούτως ή άλλως. Πάντα δημιουργεί ιδιαίτερες κούρσες και ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες".

Keywords
Τυχαία Θέματα