Κρητικό χουνέρι στο Καραϊσκάκη

Μπορεί στο 74' να είχε προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά ο Ολυμπιακός τελικά πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς στο Καραϊσκάκη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική. Με τον Ορμπάιθ πρωταγωνιστική και τους Τζιμπούρ, Μιραλάς να βρίσκουν πάλι δίχτυα οι ερυθρόλευκοι φαινόταν να έχουν κλειδώσει το τρίποντο, αλλά στη συνέχεια αναπαύθηκαν στο υπέρ του σκορ και το πλήρωσαν ακριβά. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου με πείσμα

και πάθος βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και να πάρουν σημαντικό βαθμό με τέρματα των Μάντζιου και Γεωργίου μέσα σε τέσσερα λεπτά, εκμεταλλευόμενοι αρχικά λάθος του Κοστάντσο και στη συνέχεια αμυντική αδράνεια! Μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα, οι πρωταθλητές Ελλάδας πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο καθοριστικό ματς με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ οι κρητικοί μετά από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, παίρνουν θετικό αποτέλεσμα και κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πετυχημένη η συνταγή του Αναστόπουλου
Δύο φορές σε όλη τη διάρκεια του α' ημιχρόνου ο Ολυμπιακός κατάφερε να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας των κρητικών, ο Τζιμπούρ έκανε στο 45' το γκολ και ο Βαλβέρδε, που είχε σηκώσει ήδη Πάντελιτς, Ιμπαγάσα ηρέμησε στην εκπνοή του α' μέρους. Η τακτική του Νίκου Αναστόπουλου βγήκε σωστή για ακόμα μία φορά και παρά την συντριπτική κατοχή των ερυθρολεύκων (73-27 στο ημίχρονο), ο ΟΦΗ κρατούσε σχετικά εύκολα το μηδέν. Μαζική άμυνα, με δέκα παίκτες πίσω από τη μπάλα και προσπάθεια για γρήγορες αντεπιθέσεις παρουσίασαν οι ασπρόμαυροι, που είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 20' με τον Λόπεθ. Ο Κοστάντσο όμως στάθηκε στο ύψος του και για ακόμα ένα ματς έδειξε να βρίσκει τον καλό του εαυτό.

Ο Ιμπαγάσα έλειπε, ο Τζιμπούρ ήταν εκεί
Ο Βαλβέρδε προτίμησε να δώσει ανάσες στον Ιμπαγάσα, επιλέγοντας τον Φετφατζίδη, αλλά όπως και σε προηγούμενα ματς, η απουσία του αργεντίνου ήταν εμφανέστατη. Ο Ολυμπιακός είχε γρήγορη και καλή κυκλοφορία, αλλά του έλειπε η κάθετη, που θα ξεκλείδωνε την πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ. Με εξαίρεση δύο άστοχα σουτ των Χολέμπας και Μακούν, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν την τρύπα στην αντίπαλη άμυνα δύο φορές, μία στο 31' και μία στο 45'. Πρωταγωνιστής και στις δύο φάσεις ήταν ο Φετφατζίδης, τον οποίο σταμάτησε ο Κάρολ, αλλά στη δεύτερη (μετά από εξαιρετική συνεργασία Ορμπάιθ-Μακούν) ο Τζιμπούρ βρέθηκε εκεί, που έπρεπε και από κοντά άνοιξε το σκορ με το κεφάλι. Ο αλγερινός φώναξε παρών για άλλο ένα ματς, στην πλέον κατάλληλη στιγμή.

Δημιουργός ο Ορμπάιθ, "ζήλεψε" τον Τζιμπούρ ο Μιραλάς
Παρά το 1-0, ο Βαλβέρδε ξεκίνησε από την αρχή της επανάληψης τον Ιμπαγάσα (αντικαθιστώντας τον εξαφανισμένο Αμπντούν), περιμένοντας από τον αργεντίνο τις γνωστές του μεταβιβάσεις, ώστε να καθαρίσει το ματς. Ο ΟΦΗ θέλησε να βγει από το καβούκι του και να ψάξει την ισοφάριση, αλλά ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και είχε τρεις καλές ευκαιρίες με Μακούν, Τζιμπούρ και Μιραλάς μέχρι το 60'. Αυτές αποδείχθηκαν προειδοποιητικές βολές, αφού στο 62' ο Μιραλάς νίκησε τον εξαιρετικό Κάρολ με δεύτερη προσπάθεια και γράφοντας το 2-0 κλ

Keywords
Τυχαία Θέματα