F1: Περιμένει την Ferrari ο Ρόσμπεργκ;

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ παγώνει προς το παρόν την οποιαδήποτε συζήτηση με την Mercedes για την επίτευξη νέας συμφωνίας, ώστε να κρατήσει ανοιχτές τις επιλογές του για το 2013 και να είναι διαθέσιμος σε περίπτωση που ανοίξει μία αγωνιστική θέση στην Ferrari, σύμφωνα με δημοσίευμα του ισπανικού Τύπου.

Μετά την υπογραφή νέου συμβολαίου του Τζένσον Μπάτον με την McLaren, ο Ρόσμπεργκ

θεωρείται ο κύριος υποψήφιος για να πάρει τη θέση του Φελίπε Μάσα στην Scuderia την μεθεπόμενη σεζόν. Αυτό, βέβαια, εφόσον ο βραζιλιάνος αποχωρήσει από το Μαρανέλο όταν λήξει στο συμβόλαιό του στο τέλος του 2012, κάτι που μοιάζει πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή.

Η Mercedes έχει κάνει ολοφάνερη την πρόθεσή της να προσφέρει στον Ρόσμπεργκ νέα συμφωνία ως το 2016, βλέποντας στο πρόσωπό του τον ηγέτη που θα την οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μελλοντικά.

Ωστόσο η εφημερίδα Marca ανέφερε ότι ο 26χρονος οδηγός διστάζει να δεσμευτεί για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, έχοντας το ένα μάτι στραμμένο προς τις εξελίξεις στην Ferrari.

Marca πληροφορήθηκε ότι ο Ρόσμπεργκ θέλει να βάλει σε αναμονή την ανανέωση του συμβολαίου του με την Mercedes, ώστε να δοκιμάσει την τύχη του σε διαπραγματεύσεις με την Ferrari του χρόνου", ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα.

Ο Ρόσμπεργκ δεν έχει να κερδίσει κάποιον αγώνα από το 2006 που αγωνίζεται στην F1, ωστόσο έχει καταφέρει να επισκιάσει με την απόδοση και τα αποτελέσματά του τον Μίκαελ Σουμάχερ τα δύο τελευταία χρόνια, που είναι ομόσταβλος με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στην Mercedes.

Ο Ρόσμπεργκ ρωτήθηκε για το αν θα παραμείνει στην γερμανική ομάδα μετά το 2012 από το περιοδικό Autosport λίγο πριν αρχίσει το ιαπωνικό GP, αλλά η απάντησή του ήταν διπλωματική: "Δεν θέλω να μιλήσω σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος εκεί που είμαι, και είναι πολύ καλή η κατεύθυνση που έχει πάρει η ομάδα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει".

Μετά την πρόσφατη ενίσχυση του τεχνικού τμήματος της Mercedes με τις προσλήψεις των Αλντο Κόστα και Τζεφ Γουίλις, ο Ρόσμπεργκ φαίνεται ότι θα περιμένει να δει αν η ομάδα του θα μετατραπεί σε πρωταγωνίστρια του χρόνου, πλησιάζοντας σε απόδοση την Red Bull, την McLaren και την Ferrari, πριν πάρει τις τελικές αποφάσεις για το μέλλον του.

Keywords
Τυχαία Θέματα