«Παλτά» στην Ελλάδα… «γούνες» στην Ευρώπη

19:45 8/10/2011 - Πηγή: AEK365

Γυρνώντας ελάχιστα πίσω στο παρελθόν και βλέποντας και τα «καμώματα» των ελληνικών ομάδων στο παρόν, θα δούμε πως οι ... μεταγραφικές κινήσεις και οι πωλήσεις συγκεκριμένων παικτών έχουν κάνει κυρίως τις τρεις μεγάλες ομάδες της Σουπερ Λίγκα να το «φυσάνε και να μην κρυώνει».

Το aek365.gr θυμάται κάποιες από τις περιπτώσεις και σας τις αναφέρει:

Ξεκινώντας από την ΑΕΚ,

η Ένωση θα πρέπει να έχει μετανιώσει για αρκετές πωλήσεις παικτών και κυρίως νεαρής ηλικίας, αφού πλέον πολλοί από αυτούς είναι βασικοί και αναντικατάστατοι στις ομάδες που αγωνίζονται.


Ντάνιελ Τόζερ: Το 2006 η ΑΕΚ με προπονητή τον Λορένθο Σέρα Φερέρ φέρνει στην Αθήνα, από την Φένερντσβάρος, τον Ντάνιελ Τόζερ. Ο 21χρονος τότε Ούγγρος μέσος ήταν επιλογή του Καταλανού τεχνικού ο οποίος θεωρούσε πως ο Τόζερ θα μπορούσε να ανταπεξέλθει πολύ καλά στη μεσαία γραμμή. Με το «88» στη πλάτη το πρώτο γκολ για τον Ούγγρο νεαρό ήρθε σε έναν αγώνα με τον ΟΦΗ έπειτα από πολύ ωραία προσωπική ενέργεια. Ο Ντάνιελ έπαιξε και αρκετά σημαντικό ρόλο σε αγώνες της ΑΕΚ στο Champions League, γεγονός που προξένησε το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ να το αποκτήσει αλλά μάταια, με την Ένωση να απορρίπτει την πρόταση της Βελγικής ομάδας. Ωστόσο το 2008 τελικά αποχωρεί από την ΑΕΚ ύστερα από 45 συμμετοχές με 3 γκολ. Η ΑΕΚ πούλησε τον Τόζερ τη Γκενκ βλέποντάς τον να μην αποδίδει παραπάνω. Ο Ούγγρος μέσος αποτελεί μέχρι και σήμερα βασική μονάδα στη βελγική ομάδα, έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο τη σεζόν 2008-09,το πρωτάθλημα Βελγίου 2010-11 και το Σουπερ Καπ Βελγίου το 2011. Πλέον στην ΑΕΚ αν θα μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω θα αρνιόντουσαν και την πρόταση της δεύτερης Βελγικής ομάδας που ενδιαφέρθηκε για τον Τόζερ, ο οποίος στη σημερινή ΑΕΚ θα αποτελούσε ότι και στη Γκενκ, αναντικατάστατη μονάδα.


Παναγιώτης Κονέ: Ο Κονέ αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το 2005 έπειτα από δικαστική διαμάχη της Ένωσης με τον Ολυμπιακό την οποία και κέρδισε, και έμεινε στον Δικέφαλο μέχρι το 2008. Οι ευκαιρίες που του δόθηκαν δεν ήταν αρκετές με μόλις 23 συμμετοχές σε όλη του την θητεία στην ΑΕΚ. Σε αυτό μεγάλο μέρος της ευθύνης ανήκει στον Γιώργο Δώνη ο οποίος διατυμπάνιζε πως ο παίκτης «δεν του έκανε».Το 2008 πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή με τον οποίο σε 49 συμμετοχές σημείωσε 8 τέρματα, έχοντας συμβάλει αρκετά στην καλή εικόνα του «Γηραιού» στη Σούπερ Λίγκα. Τα «κατορθώματά» του αυτά τα είδε η Μπρέσια η οποία τον απέκτησε το 2010 και τον χρησιμοποίησε σε 31 από τους 38 αγώνες του πρωταθλήματος της Serie A. Φέτος αγωνίζεται στη Μπολόνια και έχει πραγματοποιήσει 4 εμφανίσεις στις 5 πρώτες αγωνιστικές, έχοντας κλιθεί ταυτόχρονα και στην Εθνική έχοντας παίξει και εκεί τέσσερις φορές.

Περπαρίμ Χετεμάι: Η ιστορία του θυμίζει την ίδια με τον Παναγιώτη Κονέ. Ο Χετεμάι αποκτήθηκε το 2006 από τo Ελσίνκι (HJK) και μπήκε αμέσως

Keywords
Τυχαία Θέματα