Νέες δορυφορικές φωτογραφίες για τα πυρηνικά του Ιράν

21:53 9/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

«Νέα δραστηριότητα» παρατηρήθηκε σε μια ιρανική πυρηνική εγκατάσταση, όπως ισχυρίζεται αμερικανικό ινστιτούτο ασφάλειας που επικαλείται, ως στοιχεία, φωτογραφίες από δορυφόρο.

Το Ινστιτούτο για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια (ISIS), που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και ειδικεύεται στη μη διάδοση των πυρηνικών, δήλωσε ότι έχει εξασφαλίσει φωτογραφίες από εμπορικούς δορυφόρους από τις 9 Απριλίου που υποστηρίζουν τις ανησυχίες της ΙΑΕΑ.

«Η νέα αυτή δραστηριότητα

που εντοπίστηκε από τον δορυφόρο έλαβε χώρα έξω από ένα κτίριο που εικάζεται ότι περιέχει ένα ειδικό θάλαμο εκρήξεων που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση πειραμάτων σχετικών με τα πυρηνικά όπλα», αναφέρει στην ιστοσελίδα του, σε μια έκθεση της 8ης Μαΐου που περιλαμβάνει και τη δορυφορική φωτογραφία.

«Τα στοιχεία που ήταν ορατά έξω από το κτίριο θα μπορούσαν να συσχετιστούν με την απομάκρυνση εξοπλισμού από το κτίριο ή με τον καθαρισμό του», τονίζει το ινστιτούτο.

Το Ιράν διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς. «Κάνουν αστεία σε βάρος του έθνους μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Δεν είναι δυνατόν να «καθαρίσεις» τις πυρηνικές δραστηριότητες, προσέθεσε.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Τεχεράνης στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) έχει ήδη απορρίψει τους ισχυρισμούς σχετικά με το συγκρότημα Παρσίν ως «παιδαριώδεις» και «γελοίους».

Keywords
Τυχαία Θέματα