Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

21:24 9/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα

21:20 Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ευθύνης που ζητά ανατροπή αυτών των πολιτικών, που μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις και τους μισθούς και τις συντάξεις. Που ζητά να ανατραπεί το μνημόνιο της λιτότητας και της χρεοκοπίας και να

καταργηθεί αυτό το ειδικό ταμείο.

21:19 Είδαμε τις τελευταίες ημέρες αυτούς που τη μια μας μισούν κι από την άλλη μας αγαπάνε να ψάχνουν να βρουν την κάθε λέξη για να την παραποιήσουν. Για να πουν ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεύθυνη δύναμη, που δεν θέλει τη σωτηρία της χώρας. Παραποίησαν ακόμη και δηλώσεις στελεχών μας. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι αυτό το κλίμα θέτει σε κίνδυνο την οικονομία. Αλλά τι να πει κανείς για κάποιους που τις απειλές εξόδου από το ευρώ τις έχουν κάνει καραμέλα, με αποτέλεσμα να φύγουν από το τραπεζικό σύστημα 75 δισ. ευρώ. Αλλά δεν τους νοιάζει.

21:18 Ζητήσαμε διεκδίκηση ευρωπαϊκής λύσης και δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου για τη διερεύνηση του επαχθούς χρέους, που έκαναν κι άλλες χώρες που βρέθηκαν στη δίνη της υπερχρέωσης. Κι είπαμε ότι όσοι εγγυήθηκαν προσωπικά με τις υπογραφές τους το δεύτερο μνημόνιο, να συνειδητοποιήσουν ότι οι υπογραφές τους δεν δεσμεύουν τον ελληνικό λαό, γιατί αποφάσισαν ερήμην του ελληνικού λαού.

21:17 Ζητήσαμε να σταματήσει αυτό το πάρτι με τις τράπεζες. 216 δισ. κι ούτε ένα ευρώ στην πραγματική οικονομία.

21: 16 Είπαμε τα αυτονόητα. Κατάργηση του μνημονίου, άμεση επαναφορά των συντάξεων και των εργασιακών σχέσεων στα επίπεδα πριν ψηφιστούν οι νόμοι. Κι είπαμε ότι χρειάζονται άμεσα αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Να αλλάξει ο εκλογικός νόμος που φαίνεται τώρα πόσο παρανοϊκός είναι. Να πάμε στην απλή αναλογική.

21:15 Η εντολή έχει σαφή χαρακτηριστικά που δεν έχουμε το δικαίωμα να τα αγνοήσουμε. Η εντολή είναι για άμεση απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Μόλις πήραμε τη διερευνητική εντολή, καταθέσαμε τους άξονες πάνω στους οποίους θέλουμε να γίνει η συζήτηση.

21:14 Η ανατροπή θα γίνει στο πλαίσιο παρεμβάσεων στο ευρωπαϊκό πεδίο. Η κρίση δεν είναι ελληνική. Είναι συστημική και ευρωπαϊκή. Και πρέπει να διεκδικήσουμε λύση προς το συμφέρον των λαών.

21:13 Οι ομοϊδεάτες των εκπροσώπων του κόμματος του μνημονίου είναι η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί. Στείλαμε μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς που υποβάλλονται σε άδικες θυσίες. Δώσαμε πολιτική προοπτική στις αντιδράσεις τους. Η λιτότητα δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα αλλα και όλη την ευρωζώνη.

21: 12 Έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό και για τους λαούς της Ευρώπης. Κρατάμε μια ιστορική ευκαιρία, την ευκαιρία ανατροπής των προγραμμάτων λιτότητας. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός ανάγκασε να μιλάει για την ανατροπή της ψήφου. Κι έχουμε κάνει χαρούμενους πολλούς και πολλές.

21:11 Θέλουν να το έχουν δίπορτο. Υπάρχουν υπογραφές εξωτερικού και υπογρα

Keywords
Τυχαία Θέματα