Αρνητική απάντηση Σαμαρά στον Τσίπρα

21:52 9/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ιδιαίτερα σύντομη και χωρίς αποτέλεσμα ήταν η συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του για το σχηματισμό Κυβέρνησης στην Ελλάδα, μετά τις εκλογές

της 6ης Μαΐου.

Σε δήλωση του μετά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι οι όροι που έθεσε ο κ. Τσίπρας «δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση της πολιτικής του Μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία της και άμεση πτώχευση της χώρας».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να στηρίξει «μια Κυβέρνηση σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αλλαγή της πολιτικής του Μνημονίου», καθώς και να δώσει ανοχή «ακόμα και σε μια Κυβέρνηση μειοψηφίας, χωρίς τη δική μας συμμετοχή, με απαρέγκλιτο όρο την παραμονή μας στο ευρώ».

Χαρακτήρισε την επιστολή του στους δανειστές της Ελλάδα «κεκτημένο» και όχι κάτι που θα πρέπει να αναιρεθεί, καθώς όπως είπε ο κ. Σαμαράς, σε αυτή έθεσε την ανάγκη αλλαγών – τροποποιήσεων – στην οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να σταματήσει η ανεργία.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς «ο ελληνικός λαός ψήφισε δύο πράγματα: παραμονή στο ευρώ και αλλαγή πολιτικής», προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας με την καταγγελία της σύμβασης ζητά κάτι εντελώς διαφορετικό που απομονώνει την Ελλάδα από παντού». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά να αποσύρει την υπογραφή του, αλλά να δεχθεί «την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας», κάτι το οποίο δεν προτίθεται να κάνει.

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς «προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι να οδηγήσουμε τη χώρα μέσα από απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, σε πορεία ανάπτυξης. Γιατί αυτή είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να μας βγάλει από το Μνημόνιο».

Την ίδια στιγμή το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του απαιτεί την άμεση διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών προκειμένου να παρέμβει ο λαός, σημειώνοντας ότι είναι η μόνη απάντηση «στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση Κυβέρνησης συνεργασίας».

Αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας μιλά στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση και με αντιπροσωπεία του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα