ΕΛ.ΑΣ.:Συνεχίζονται οι έρευνες

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., τις φωτογραφίες και τα ονόματα των οκτώ δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, καθώς επισήμως, τρεις έχουν συλληφθεί, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Για πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου κάνει λόγο η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Μάλιστα λαμβάνονται μέτρα, ανακαλώντας όλες τις άδειες εσωτερικών και εξωτερικών φρουρών των φυλακών της χώρας.

Σύμφωνα με

πληροφορίες, το Υπουργείο φέρεται να είχε ενημερώσει, λίγα 24ωρα πριν την απόδραση, τις διοικήσεις όλων των φυλακών, να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση για ενδεχόμενη απόπειρα απόδρασης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στην οποία δημοσιοποιούνται τα στοιχεία των δραπετών πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις, κατά περίπτωση, πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού, της στάσης κρατουμένων, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε διακεκριμένη παράνομη οπλοφορία πολεμικού τουφεκιού, χειροβομβίδων, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε παράνομη οπλοχρησία κατά συρροή, της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της κατοχής όπλων στη φυλακή και της ηθικής αυτουργίας σε προμήθεια κινητού τηλεφώνου σε κρατούμενο του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων.

Η δημοσίευση σύμφωνα με την Αστυνομία, αποσκοπεί στην αποκάλυψη τυχόν τέλεσης από τα συγκεκριμένα άτομα άλλων εγκληματικών πράξεων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Η αστυνομία καλεί τους πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με τους καταζητούμενους, να επικοινωνήσει στον αριθμό κλήσης 24310 - 63023 του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, ενώ υπογραμμίζει πως εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι αστυνομικοί δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από έναν έντρομο οδηγό, ο οποίος βρισκόταν με τη φίλη του μέσα στο αυτοκίνητό του σταθμευμένο σε έναν περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, κοντά σε δασική περιοχή. Κάποια στιγμή ο νεαρός οδηγός αντιλαμβάνεται κάποια άτομα να κινούνται προς το αυτοκίνητο και μάλιστα ένας απ' αυτούς με σίδερο σπάζει το τζάμι του συνοδηγού. Ο οδηγός προλαβαίνει και με όπισθεν απομακρύνεται από το σημείο, τραυματίζοντας μάλιστα τον έναν από αυτούς που προσπάθησαν να του πάρουν το αυτοκίνητο. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και έτσι ξεκίνησε ένας δεύτερος κύκλος ερευνών, καθώς το πρώτο σημείο -όπου έγιναν αντιληπτοί και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο- από το δεύτερο δεν απέχει πάνω από 3 χιλιόμετρα. Μέχρι το πρωί δεκάδες αστυνομικοί προσπαθούσαν να εντοπίσουν κάποιες κινήσεις. Από τα χαράματα ξεκίνησαν τις έρευνες με το ελικόπτερο της αστυνομίας, το οποίο συνεχίζει της πτήσεις μέχρι αυτή την ώρα χωρίς όμως να εντοπίσει κάτι.

Από νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι τα πέντε άτομα βρίσκονται είτε περιφερειακά σε δασική περιοχή είτε μπήκαν μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και καλούσαν τους πολίτες αν δουν κάτι ύποπτο να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, ένας ιδιοκτήτης ΙΧ -που κατοικεί στη βόρεια πλευρά της πόλης, πολύ κοντά στα σημεία που βρέθηκαν οι καταζητούμενοι- πήγε στην αστυνομία και δήλωσε κλοπή ενός παλιού αυτοκινήτου. Μάλιστα όπως ο ίδιος κατέθεσε είχε αφήσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου πάνω σε αυτό από το βράδυ και έτσι όπως τουλάχιστον εκτιμούν οι αστυνομικοί επωφελήθηκαν οι καταζητούμενοι και ίσως να έχουν αναχωρήσει με αυτό το αυτοκίνητο για άλλη περιοχή. Μάλιστα προσδιορίστηκε ο χρόνος της κλοπής από τις 4 σε έως τις 4.30 τα ξημερώματα. Από τα μεσάνυχτα οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια εξέλιξη. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ έχουν φτάσει στην περιοχή και δυνάμεις από γειτονικούς νομούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα