Η Ρωσία μπαίνει (απ’ το παράθυρο) στη συμφωνία των Βρυξελλών για την Κύπρο!

Μπορεί ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ να είχε δηλώσει νωρίτερα το πρωί, στο πλαίσιο συνάντησης κυβερνητικών αξιωματούχων της Ρωσίας ότι “συνεχίζεται η κλοπή αυτού που έχει ήδη κλαπεί”, η Μόσχα ωστόσο μπαίνει ενεργά στη συμφωνία του Eurogroup για την Κύπρο, έστω και… εκ των υστέρων. Ή, από το παράθυρο.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση Μεντβέντεφ να ξεκινήσει η διαδικασία αναδιάρθρωσης

του δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει δώσει η Μόσχα στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η συγκεκριμένη κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν προφανώς και είναι σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ουσιαστικά συνιστά το κομμάτι της συνεισφοράς που θα αναλάβει η Ρωσία, στο πακέτο στήριξης της κυπριακής οικονομίας, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Επίσης, είναι εμφανές ότι η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονταν σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις το προηγούμενο διάστημα, με τη Μόσχα να έχει υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει, στην περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην τρόικα και την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα