Η συμφωνία θα εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον

Χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από το Eurogroup και τις κυπριακές αρχές νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία είναι απαραίτητη για να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον για την Κύπρο στην ευρωζώνη. «Αυτό είναι κυρίως και πάνω από όλα αλήθεια για τους ανθρώπους της, που περνούν στιγμές μεγάλης αβεβαιότητας», τόνισε ο βαν
Ρομπέι.

Επισημαίνει ακόμη ότι η αυξημένη αίσθηση του επείγοντος ήταν ο λόγος για τον οποίο κάλεσε τη χθεσινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κύπρου και τους ηγέτες των ευρωπαϊκών οργανισμών και το ΔΝΤ.

«Φθάσαμε σε μια συμφωνία μεταξύ όλων των εταίρων, στις βασικές παραμέτρους. Ο στόχος ήταν να διευκολυνθεί η απόφαση του Eurogroup. Τώρα εναπόκειται σε όλα τα κόμματα να διασφαλίσουν την εφαρμογή της απόφασης, το συντομότερο δυνατό. Πρέπει όλοι να εργαστούμε σκληρά για να μετριάσουμε την κοινωνική επίδραση της κρίσης στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης και της κινητοποίησης ευρωπαϊκών ταμείων, όπως το ταμείο πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων», δήλωσε.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα