Ενημέρωση για την Κύπρο

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πρόκειται να ενημερώσει διαδοχικά, αύριο, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για τη συμφωνία διάσωσης της Κύπρου στο Eurogroup. Βολές, πάντως, άφησε ο Κάρολος Παπούλιας κατά των Βρυξελλών και του Βερολίνου. «Το μυαλό μας σήμερα τρέχει στην Κύπρο.
Η λύση που δόθηκε δενείναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική.Δημιουργεί χάσμα μεταξύ των λαών», τόνισε μετά το τέλος της παρέλασης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζητώντας το μήνυμα αυτό να φτάσει μέχρι το Βερολίνο.

«Μέρα ιστορικής μνήμης η σημερινή, μέσα σε μέρες εθνικής δοκιμασίας για όλον τον ελληνισμό και ιδιαίτερα σήμερα για την Κύπρο. Οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα αν μείνουν ενωμένοι κι όρθιοι», το μήνυμα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για την εθνική επέτειο.

«Η συμφωνία που επετεύχθη για την Κύπρο είναι επώδυνη αλλά σταματάει την πορεία προς το χάος που θα έφερνε η άτακτη χρεωκοπία και η έξοδος από την Ευρωζώνη. Ο ελληνισμός ολόκληρος στηρίζει την κυπριακή δημοκρατία, και δεν θα αφήσει κανέναν να εκμεταλλευτεί την πρόσκαιρη αδυναμία της Κύπρου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα