Ιταλία: H FAI πίσω από τη βόμβα

Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή ενός παγιδευμένου πακέτου την Τρίτη στη σύνταξη της εφημερίδας "Λα Στάμπα" και απείλησε τους δημοσιογράφους με νέες επιθέσεις, ανακοίνωσαν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το παγιδευμένο πακέτο απευθυνόταν στη μεγάλη εφημερίδα του Τορίνο, η οποία είναι ιδιοκτησία του ομίλου Fiat. Περιείχε ένα σύστημα ικανό να κάνει το πακέτο να εκραγεί, όμως η έκρηξη δεν έγινε, καθώς ένας εργαζόμενος

εντόπισε εγκαίρως το μηχανισμό.

Σύμφωνα με τη "Λα Στάμπα", παρόμοια πακέτα εστάλησαν πρόσφατα στους καραμπινιέρους και τα γραφεία της Equitalia, της ιταλικής υπηρεσίας συλλογής των φόρων.

Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/FRI) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με επιστολή που έφθασε σήμερα στην εφημερίδα της Γένοβας "Σέκολο XIX".

Οι συντάκτες της επιστολής "αφιερώνουν" την πρωτοβουλία τους σε δύο δικούς τους, οι οποίοι κρατούνται μετά την επίθεση εναντίον του Ρομπέρτο Αντινόλφι, επικεφαλής της Ansaldo Nucleare, μιας θυγατρικής της Finmeccanica που παράγει πυρηνικούς αντιδραστήρες. Ο Αντινόλφι τραυματίσθηκε από σφαίρα στο πόδι στις 7 Μαΐου 2012 στη Γένοβα (βόρεια Ιταλία).

Οι συντάκτες της επιστολής υποστηρίζουν ότι έστειλαν ένα άλλο παγιδευμένο πακέτο σε αστυνομική υπηρεσία της Μπρέσια.

Στην ανάληψη της ευθύνης, ανακοινώνουν πως θα συνεχίσουν αυτή την εκστρατεία και "διατυπώνουν ξεκάθαρες απειλές εναντίον των δημοσιογράφων που κάλυψαν αυτή την υπόθεση και τις έρευνες για τα αναρχικά-επαναστατικά κινήματα", αναφέρει στον ιστότοπό της η "Secolo XIX".

Οι υποψίες των ερευνητών είχαν πέσει αμέσως σ' αυτό το κίνημα, το οποίο από την αρχή της δεκαετίας του 2000 έχει αναλάβει την ευθύνη για πολυάριθμες παρόμοιες επιθέσεις στην Ιταλία και το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα