Επίσκεψη ΓΕΣ, ΓΕΕΘΑ σε νησίδες

Τα στρατιωτικά φυλάκια στις νήσους Ψέριμο, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι, επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο.

Η Ψέριμος είναι το μόνο κατοικήσιμο νησί, από λιγοστούς ψαράδες, ενώ στην Καλόλιμνο και το Φαρμακονήσι, οι μοναδικοί κάτοικοι είναι οι άνδρες των στρατιωτικών Φυλακίων.


Ο ΥΠΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος συνοψίζοντας τις εντυπώσεις

του απόμεπισκέψεις του στα τρία στρατιωτικά φυλάκια, δήλωσε:


««Από την έδρα της ταξιαρχίας στο νησί της Κω, βρεθήκαμε στις μικρονησίδες του γύρω νησιωτικού συμπλέγματος, στην Ψέριμο, στην Καλόλιμνο και τώρα εδώ στο Φαρμακονήσι για να επιθεωρήσουμε τις Στρατιωτικές Φρουρές και να σφίξουμε το χέρι των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών και των στρατευσίμων, των παιδιών μας, που υπηρετούν εδώ τη θητεία τους και φυλάνε τη μεθόριο της Ελλάδας. Στα παιδιά αυτά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Από τα παιδιά αυτά παίρνουμε ένα μήνυμα, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αφοσιωμένες πλήρως στο καθήκον τους. Στο καθήκον που τους έταξε η Πατρίδα, το Έθνος και ο Ελληνικός Λαός. Για να μπορούμε όλοι ασφαλείς και απερίσπαστοι να επιδοθούμε στη μεγάλη προσπάθεια, στη μεγάλη Εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας».

Ρεπορτάζ: Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα