Ο Σ. Καπλάνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας, Σωτήρης Καπλάνης, μίλησε στις 12/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη. Για τα χτεσινά επεισόδια μεταξύ φοιτητών του ΤΕΙ Πάτρας και την ομηρία 24 καθηγητών,

μεταξύ άλλων, είπε:

«Η ομάδα φοιτητών έκανε συνέλευση στη 1 π. μ. περίπου, και αποφάσισε να μας αφήσουν. Αφού, βεβαίως, πρώτα είπαν ότι δεν θα πρέπει να πατήσω ποτέ στο ΤΕΙ. Υπήρχαν κραυγές που έλεγαν

"θα σου κάψουμε το γραφείο, θα κάνεις δήλωση εναντίον της ΠΑΣΠ, για παράδειγμα". Και εναντίον ονόματος, το οποίο δεν γνωρίζω. Αν αυτοί τα γνωρίζουν, θα πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει υπόδειξη στον άλλο για το τι θα πει και τι θα κάνει. Αυτό χαρακτηρίζει άλλες εποχές. Και καλώ όλους να το καταδικάσουν, όπως καταδικάζω και την βία που ασκήθηκε στον προαύλιο χώρο, από άλλη ομάδα που εισέβαλε στο ΤΕΙ και χτύπησε φοιτητές. Καταδικάζω, όμως, τις ενέργειες σε βάρος των οργάνων της διοίκησης».

Και πρόσθεσε: «Στο ΤΕΙ έπρεπε να γίνει μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Ήταν μια πολύ μεγάλη φούσκα.

Δημοσιογράφος: Το χαρακτηρίσατε "φούσκα";

Σ. Καπλάνης: «Ναι. Έχετε αντίρρηση; Να λέω ότι είναι ανώτατη εκπαίδευση, να υποστηρίζω ότι αυτό ανήκει στην ανώτατη εκπαίδευση και από την άλλη πλευρά, να μην έχει κανένα ή ένα μέλος επιστημονικού προσωπικού και μόνο; Και οι υπόλοιποι να είναι έκτακτοι. Δηλαδή, έρχονται για τέσσερις, πέντε, έξι ώρες, αλλά δεν είναι μέσα σε ένα campus για να ασκούν επιστημονική δραστηριότητα, να καλλιεργούν την επιστήμη. Γιατί αυτό σημαίνει ανώτατη εκπαίδευση. Αλλιώς είναι ένα τεχνικό επαγγελματικό σχολείο».

Σε άλλο σημείο είπε: «Θα μου βιάσεις την ελευθερία της σκέψης και των κινήσεών μου; Το να πάω στο σπίτι στην οικογένειά μου; Έβλεπα ανθρώπους χτες να εκλιπαρούν να βγουν έξω, να πάνε στην τουαλέτα. Με συνοδεία. Λυπάμαι. Και από την άλλη πλευρά, πάλι λυπάμαι διότι βλέπεις κάποιους να επιτίθενται εναντίον των φοιτητών. Δεν μπορεί σε ένα χώρο παιδείας, όπου γίνεται ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων να ασκούνται βία, τρομοκρατία και να υπάρχει κίνδυνος για την ζωή».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα