ΑΕΚ: Το πλάνο του Αλμέιδα για την πρόκριση στα αστέρια του Champions League

Η ΑΕΚ θέλει να τελειώσει τη δουλειά και να πετύχει τον πρώτο στόχο της χρονιάς, την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να λυγίσει την Άντβερπ, που έχει το προβάδισμα από το 1-0 του πρώτου αγώνα, στην OPAP Arena (30/08, 22:00, COSMOTE

Sport 2, MEGA και Live SPORT24).

Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει από τους παίκτες του να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους, να μη βιαστούν και να μη χάνουν τις θέσεις τους στο γήπεδο, ώστε να μένουν πιστοί στο πλάνο για να πετύχουν την ανατροπή. Άλλωστε, όπως επεσήμανε και στη συνέντευξη Τύπου, ελλοχεύει ο κίνδυνος να απειληθούν μέσω των αντεπιθέσεων.

Η Άντβερπ είναι μια ομάδα "μανούλα" στις αντεπιθέσεις, έχοντας ποδοσφαιριστές με αρκετή ταχύτητα που μπορούν να κάνουν τη ζημιά στο αμυντικό τρανζίσιον των κιτρινόμαυρων. Γι' αυτό το λόγο θέλει από τους παίκτες να είναι ψύχραιμοι. Το δεύτερο ζητούμενο είναι το σκοράρισμα. Η Ένωση δημιουργεί σωρεία ευκαιριών, αρκετές εξ αυτών με πολύ καλές προϋποθέσεις, ωστόσο δυσκολεύεται στο γκολ.

Ο "Πελάδο" θεωρεί ότι η ΑΕΚ είναι σε καλό δρόμο ως προς αυτό, αρκεί να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και τα γκολ θα έρθουν. Κόντρα στην Άντβερπ θα χρειαστεί μίνιμουμ δύο γκολ για να προκριθεί, επομένως πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα τις δοθούν. Δεδομένα αν καταφέρει να λύσει αυτά τα δύο ζητήματα, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι πάρα πολλές και το παιχνίδι του χεριού της.

Βέβαια σε αυτή την αναμέτρηση τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Η ΑΕΚ θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της σε μια γεμάτη OPAP Arena (στο γήπεδο θα βρίσκονται και 350 φίλοι της Άντβερπ). Ο κόσμος με τη σωστή συμπεριφορά (όπως αυτή με τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ), μπορεί να σπρώξει την Ένωση προς το επιθυμητό αποτέλεσμα και... τα αστέρια.

Οι κιτρινόμαυροι πηγαίνουν πάνοπλοι στη ρεβάνς με τους Βέλγους. Ο Λιβάι Γκαρσία κόντρα στις αρχικές εκτιμήσεις μπήκε τελικά στην αποστολή. Ο 25χρονος φορ ακολούθησε ένα ειδικό πρόγραμμα και αισθάνθηκε καλύτερα, ωστόσο οι πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός δεν είναι με το μέρος του.

Κανονικά στην αποστολή βρίσκεται και ο Στάνκοβιτς που δεν έπαιξε το πρώτο ματς με τους Βέλγους, καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και αισθάνεται 100% έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του και να αγωνιστεί.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ στον τελικό με την Αντβέρπ

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο Αργεντινός τεχνικός θα παρατάξει την Ένωση με την "καθιερωμένη" διάταξη. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στάνκοβιτς. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Βίντα και Μουκουντί, ο Ρότα θα επανέλθει στα δεξιά και ο Χατζισαφί θα παίξει στα αριστερά.

Ο Σιμάνσκι αναμένεται να παίξει στον άξονα έχοντας μπροστά του τον Πινέδα, καθώς ο Γιόνσον έπαιξε σε όλο το ματς κόντρα στον Πανσερραϊκό, με τον Πολωνό να είναι πιο φρέσκος. Αριστερά θα αγωνιστεί ο Γκατσίνοβιτς και δεξιά ο Άμραμπατ, ενώ στην κορυφή ο Τσούμπερ θα πλαισιώσει τον Πόνσε.

Δεν αποκλείεται η "έκπληξη" με τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή (αν νιώσει 100% έτοιμος να παίξει), ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Σέρχιο Αραούχο.

Η αποστολή της ΑΕΚ για τη ρεβάνς με την Άντβερπ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Γκίνης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα