Η μεταμόρφωση του Γκιστ

Τζέιμς Γκιστ λοιπόν ο εξολοθρευτής! Ενας αμερικανός που τον ξέραμε για γυρολόγο και ..χαβαλέ. Και ξαφνικά είναι υπόδειγμα και εκτοξεύει την αξία του. Και η αλήθεια είναι ότι κανονικά πρέπει να έχει μόνιμο μανατζέρ του πλέον τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο έλληνας τεχνικός του Παναθηναϊκού πήρε μια απόφαση με μεγαλο ρίσκο πέρσι αλλά έιχε άλλα πράγματα και σωστά όπως αποδείχθηκε στο μυαλό του. Ο Άρτζι έφερε πέρσι με ανταλλαγή με τον Πάνκο τον Γκιστ για να πάιζει στο 4-5-3 κατά

σειρά και η πρώτη σκέψη είναι τι του βρήκε. Καθώς ο Γκιστ αν και μόλις στα 27 έιχε τον ..τιτλο του γυρολόγου και μποέμ. Ενός παίκτη με καλή θητεία στο NCAA που δεν είχε την εξέλιξη που περίμενε και δεν έπαιξε στο ΝΒΑ και με τα αθλητικά του προσόντα έβρισκε δουλειές στην Ευρώπη αλλά δεν στέριωνε καθώς δεν ήταν παίκτης ομάδας και έψαχνε την θέση του και ήταν γενικά μποέμ με την έννοια ότι δεν ..πέθαινε στι παρκέ.

Και ξαφνικά ο Γκιστ έγινε πολύτιμος στον Παναθηναϊκό, τα δίνει όλα για τους πράσινους και μεταμορφώθηκε όχι απλά σε ένα πολύτιμο γρανάζι σε μια μεγάλη ομάδα αλλά σε παίκτη εξολοθρευτή! Με την καθοδήγηση αποκλειστικά του Πεδουλακη που παίρνει όλο το μερίδιο ασφαλώς καθώς κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο. Άλλωστε ο Γκιστ είναι 28χρ και 2,06μ αλλά σοφτ ψηλός όπως λέμε με εξαιρετική ταχύτητα και άλμα αλλά δεν δούλεψε πάνω σε αυτά και δεν τελειοποίησε κάποια στοιχεία και γι αυτό ήταν αυτό που λέμε λίγο απ όλα. Χρήσιμος αλλά μέχρι εκεί. Και δεν έιχε και την ετικέτα ότι μπάινει στο πνεύμα της ομάδας αλλά ότι πάιζει και για τον εαυτό του. Ετσι μόλις έγινε Νο 57 στο Σαν Αντόνιο δεν βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ και ήρθε στην Ευρώπη και την Μπιέλα που έπαιρνε τέτοιο στιλ παικτών και είχε το 2009 13π και 6. Στην συνέχεια πήγε στην Ρωσία και την μέτρια τότε Κούμπαν με 11π. Εψαχνε αλλά δεν έβρισκε στα καλοκαίρια συμβόλαιο στο ΝΒΑ και το 2011 πήγε στην Παρτίζαν που άρχισε να μπαίνει στο πνεύμα σοβαρών σε δουλειά και χημεία ομάδων και είχε 11π και 5 ρ. Και έτσι τον επόμενο χρόνο πήγε στην Φενέρ που δεν έκανε και πολλά πράματα με 7π και 4 ρ, δεν ήταν μαχητικός , είχε και την περίεργη κόμμωση και έτσι η καριέρα του έδειχνε καθοδική.

Τον υπέγραψε η Μάλαγα που πιστοποίησε ότι είναι ιδιόρυθμος και δεν έκανε ...χωριό με τον άλλο ιδιότροπο πάντως τον Ρέπεσα και με 5π και 3ρ έφυγε κακήν κακώς και πριν λυθεί το συμβολαιό του καλά καλά έγινε η ανταλλαγή με τον Πάνκο να γυρίζει από τον ΠΑΟ στην Μάλαγα και τον Γκιστ να πιάνει Αθήνα και ΟΑΚΑ. Και εκεί που λες πως θα τα βρει με τον Πεδουλάκη που είναι και αυτός περίεργος(με την έννοια της δουλειάς), ξαφνικά βλέπουμε ένα πολύ σοβαρό παίκτη που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα τρομερά του αθλητικά προσόντα στο 100% και είναι υπόδειγμα μαχητή μέσα στο παρκέ και παίκτης ομάδας. Και ο καλύτερος πλέον μέσα σε ένα χρόνο αμυντικός στην Ευρώπη. Και μάλιστα ειδικών ρόλων. Ενας παίκτης που έχει και το τρίποντο, και τα καρφώματα και πασάρει αλλά πάνω απ όλα και αυτό δεν το είχε ποτέ, έγινε αμυντικός ολκής και ακόμα και για ρόλους ...αυτοκτονίας όπως να πέφτει πανω στους μπόμπερ όπως τον Ναβάρο και τον Σπανούλη που τους καταπίνει κανονικά όπως λέμε μπασκετικά . Ο Γκιστ με τον τρομερό βηματισμό, έκρηξη και τα μεγάλα του χέρια , βγαίνει στο τρίποντο και δεν του παίρνει βήμα ούτε εκρηκτικός κοντός και επιστρέφει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου με τον τρομερό διασκελισμό του στην ρακέτα. Ολα αυτά είδε ο Πεδουλάκης που δεν είχε δει κανείς τόσα χρόνια στον Γκιστ και κατάφερε να τον πείσει και να τον μεταμορφώσει. Και αυτή την στιγμή ο Γκιστ γυρολόγος με την καθοδική πορεία της καριέρας του και με κασέ κοντά στα 300-400χιλ είναι παίκτης του 1εκ και βάλε και ανεβαίνει συνεχώς καθώς απλά τέτοιο στιλ δεν βρίσκεις πλέον.

Keywords
Τυχαία Θέματα