Λάσμε:«Κλειδί το ομαδικό πνεύμα»

Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε στο χθεσινό (Δευτέρα 20/1) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Στεφάν Λάσμε, ο οποίος μιλώντας στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» δήλωσε ευχαριστημένος από τη νίκη και προσπάθεια των συμπαικτών του, ενώ χαρακτήρισε ως «κλειδί» της νίκης την άμυνα. Επίσης, αναφερόμενος στο άσχημο ποσοστό των «ερυθρολεύκων» έξω από την γραμμή των 6,75 (3/24) μίλησε για σπάνιο γεγονός ειδικότερα όταν πρόκειται για τον Πρωταθλητή Ευρώπης, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολο τον αγώνα που ακολουθεί για την Ευρωλίγκα με τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ,

του πρώην προπονητή των «πρασίνων», Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Συγχαρητήρια πετύχατε μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Ποια ήταν τα "κλειδιά" κατά την άποψή σου; «Το ομαδικό πνεύμα! Παίξαμε ως ομάδα, μείναμε ενωμένοι και βέβαια... η άμυνα. Κάναμε εκπληκτική δουλειά στην άμυνα νομίζω. Αυτό μας βοήθησε, έστω κι αν δεν καταφέραμε να πετύχουμε πολλούς πόντους στην επίθεση. Η άμυνα ήταν αυτή που μας κράτησε δυνατούς».

Ο Ολυμπιακός ευστόχησε σε 3/24 τρίποντα. Πώς το σχολιάζεις; «Νομίζω πως κάναμε καλή δουλειά αμυνόμενοι στη γραμμή του τριπόντου. Εχουν εκπληκτική κυκλοφορία της μπάλας, είναι γενικά πολύ εύστοχοι. Αυτός ήταν ο στόχος μας, λοιπόν: όταν θα έπαιρναν την μπάλα στο τρίποντο να προσπαθήσουμε να το κάνουμε δύσκολο γι΄αυτούς. Φυσικά, σταθήκαμε και τυχεροί για το... αρνητικό ποσοστό του Ολυμπιακού, Πόσα είπατε ότι ήταν; 3/24! Είναι σπάνιο να το συναντήσεις αυτό το ποσοστό από τον πρωταθλητή Ευρώπης».

Ο Παναθηναϊκός πάει για το 4-0 απέναντι στη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη τώρα; «Θα είναι πολύ δύσκολος ο αγώνας στην Κωνσταντινούπολη. Εχουν προφανώς έναν εκπληκτικό προπονητή, τον Ομπράντοβιτς, και είναι νεανική ομάδα. Είναι αρκετά καλοί. Εχουν μεγάλο ταλέντο. Δεν άρχισαν καλά στη φάση των "16", αλλά γι΄ αυτό θα τα δώσουν όλα απέναντί μας... για να μπορούν δηλαδή να ελπίζουν. Είναι πολύ σημαντικός αγώνας».

Έχοντας προβάδισμα πλέον τριών νικών από τον Ολυμπιακό στην Α1, συγκεντρώνεστε τώρα στην Ευρωλίγκα; «Προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε έτσι. Για εμάς κάθε αγώνας είναι σημαντικός και ευκαιρία να δουλέψουμε πάνω σε συγκεκριμένα στοιχεία. Ξέρω πως όλοι τώρα θα σκέφτονται πως είμαστε σε θέση να χαλαρώσουμε από τη στιγμή που είμαστε φαβορί για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1. Εμείς όμως δεν επιτρέπεται να το αντιμετωπίζουμε έτσι».

Τέλος, τόσο σε ομαδικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός όσο κι εσύ προσωπικά δείχνετε ιδιαίτερα βελτιωμένοι. Πού οφείλεται αυτό; «Οφείλεται στο γεγονός πως χρειάζεσαι χρόνο για να βρεις χημεία. Στην αρχή της σεζόν αντιμετωπίσαμε πολλούς τραυματισμούς, πολλά σκαμπανεβάσματα. Τώρα όμως απογειωθήκαμε, αισθανόμαστε καλά και ελπίζω να παραμείνουμε σε ανοδική πορεία μέχρι τέλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα