Θέμα διαχείρισης η "κόκκινη" κρίση

Σε κρίση διαρκείας μπαίνει ο Ολυμπιακός έτσι ξαφνικά που λέει και ο Ρέμος... Ο πρωταθλητής Ευρώπης έδειχνε καβάλα στο άλογο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου καθότι αήττητος παντού και με νίκες με ανατροπές. Αλλά χωρίς τα πολλά δύσκολα παιχνίδια και δείχνοντας όταν κερδίζει στο τέλος την Μπάγερν και την Ζιελόνα στην έδρα του στο τέλος , ότι κάτι δεν πάει καλά . Και όταν κάτι δεν πάει καλά αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί. Και μέσα σε ένα μήνα σχεδόν (23/12-20/1)

ο Ολυμπιακός έχασε ένα τίτλο (κύπελλο), έχασε μισό (το πλεονέκτημα έδρας στην Ελλάδα), έπεσε θύμα μπόμπας (ΚΑΟΔ), είναι με την πλάτη στον τοίχο στην ευρωλίγκα (με δύο ήττες σε τρία ματς), έχασε τα δύο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο στην Ελλάδα τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ χωρίς να μπορεί να αντιδράσει και με τρόπο καρμπόν και χωρίς να περάσει καν τους 60π. Και πλέον δεν μιλά κανείς για παροδικό φαινόμενο αλλά για κρίση.

Ξαφνικά άρχισαν να μιλάνε για τις απουσίες των Λο και Πέτγουει, για τις επιλογές των ξένων που ήρθαν πρόσφατα, για τον Μπαρτζώκα και πάει λέγοντας... Και ήδη κάποιοι λένε διώξε τον Μπαρτζώκα και πάρτε παίκτες. "Δεν έχουμε σέντερ, σουτέρ, κοντό" και πάει λέγοντας....Σε λίγο θα πουν διώξτε τους όλους. Θυμήθηκαν τον Παπανικολάου που είχαν ξεχάσει με τον Λοζέσκι που τον είχαν βγάλει ανακάλυψη χρυσού...! Οπως πάντα στην Ελλάδα από το ένα άκρο στο άλλο. Το θέμα πάντως είναι στον Ολυμπιακό κάτι δεν πάει καλά και σίγουρα δεν ξέχασαν το μπάσκετ αλλά και δεν φταίνε οι απουσίες. Σίγουρα ο Μπαρτζώκας έχει ευθύνες αλλά να τον διώξεις για ένα κακό μήνα και να ξεχάσεις τι έχει κάνει; Και να φέρεις ποιόν; Μια χαρά είναι και ο Μπαρτζώκας για τον Ολυμπιακό με το κασέ που έχει. Και ακόμα και 20εκ μπάτζετ να είχες αν δεν είχες Ζοτς, Ντούντα θα είχες Μεσίνα και Μπλατ που με τον ιταλό επηρρεασμένο από το ΝΒΑ οι διαφορές είναι μικρες. Λένε για αλλαγές. Το μπάτζετ δεν ξεφεύγει αλλά και τι να πάρεις; Εδώ ψάχνει κοντό ο Ζοτς στην Φενέρ και έχει και 2 μύρια αν θέλει και δεν βρίσκει. Τα ίδια και η ΤΣΣΚΑ. Δεν υπάρχουν λαβράκια και ευκαιρίες και ειδικά στο μπάτζετ του Ολυμπιακού. Ο Κόλινς ήρθε γιατί δεν υπήρχαν περιθώρια και μέσα σε δύο μέρες έπρεπε να διαλέξει παίκτη. Ο Μουν αποκτήθηκε μετά από ψάξιμο. Αλλες αλλαγές δεν μπορεί να γίνουν

Τι φταίει λοιπόν; Τίποτα μάλλον. Απλά ο Ολυμπιακός κάνει μια απότομη "κοιλιά" και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το κομμάτι της ενέργειας και του πάθους. Από εκεί και πέρα βέβαια η κάθε ομάδα με τρικ κρύβει την "κοιλιά" της . Πχ ο Παναθηναϊκός με την αμυνά του. Ο Ολυμπιακός με το τρόπο που παίζει χωρίς ενέργεια δεν έχει πολλά περιθώρια για τρικ. Καθώς είναι δομημένος να παίζει αμερικάνικο μπάσκετ και να τρέχει. Χωρίς αυτό πάει στο τρίποντο και γυρω από τον Σπανούλη. Αν σκαλώσει και πάλι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Εχει θέμα με τον ΠΑΟ σαφώς. Ο Πεδουλάκης διαβάζει απόλυτα το ματς και παίρνει το δίπλωμα συνεχώς του Μπαρτζώκα και του Σπανούλη με τον ίδιο τρόπο. Με τον ψηλό στον Σπαν και τις γρήγορες αλλαγές στα σκριν και τα πικ εν ρολ . Αλλωστε ο ΠΑΟ έχει παέι και στα τρία ματς όπως θέλει τον Ολυμπιακό. Ακόμα και στην πρεμιέρα που έχασε εύκολα στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 55π, χτες 48 και στο κύπελλο 59. Σύνολο 54π !! Απίστευτο νούμερο. Και ο Σπανούλης έχει 5/27τρ και είναι αποκομένος. Ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας δεν έχουν βρει κάτι καινούργιο, δεν μπορούν να τρέξουν και αν και θα έπρεπε να έχουν την ψυχολογία, πάνε στο ΟΑΚΑ φοβισμένα και τα ..σπάνε στην περιφέρεια.

Τι πρέπει να αλλάξει; Πράματα τακτικής και να μπουν πάλι οι συνεργασίες ειδικά με τους ψηλούς. Και πάνω απ όλα υπομονή καθώς ο Ολυμπιακός έχει τον Σπανούλη και το ρόστερ να αντιδράσει. Αλλά θέλει και καλύτερη διαχείριση. Πχ πήρε τον Μπέγκιτς και τον Καββαδά και δεν τους δίνει χρόνο. Πήρε τους Κόλινς και Μουν για να κάνουν τι αν δεν παίζουν; Αν δεν αξίζει να πάιζουν που έχω ενστάσεις κακώς τους πήρε. Έχει ελληνόπουλα όπως ο Κατσίβελης για ειδικές αποστολές και ο Παπαπέτρου που είναι μεγάλο ταλέντο που πρέπει να κολυμπησουν στα βαθια και να δώσουν ανάσες στους ντεφορμέ βασικούς μέχρι να γυρίσει ο Λο. Ο Ολυμπιακός θέλει να βαθύνει το ρόστερ αφού είναι ..σκασμένοι ή ντεφορμέ αυτό το διάστημα οι βασικοί του. Και εδώ ο Μπαρτζώκας δείχνει κακώς να το φοβάται. Συνεπώς ο Ολυμπιακός δεν είναι καλα όχι γιατί έκανε κάτι λάθος, αλλά γιατί όπως είναι δομημένος θα έχει και άσχημα διαστήματα και αν κάνει προσθαφαιρέσεις εσωτερικά θα το πληρώσει. Ειδάλλως με υπομονή θα ρολάρει και πάλι γιατί δεν άλλαξε και κάτι. Παραμένει ομάδα για μεγάλες νίκες και για κακές ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα