Maξιμου ακουσ; νδ ακουσ; σαμαρα ακουσ;

12:51 7/10/2013 - Πηγή: Fimotro

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ!
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«Αν θες να αποφύγεις κάθε κριτική, τότε να μην κάνεις τίποτα, να μη λες τίποτα, να είσαι ένα τίποτα». Χάμπαρντ Ελμπερτ, Αμερικανός φιλόσοφος και συγγραφέας. Ξεκίνησα με τη φράση του ξένου διανοούμενου, λόγω...
της κριτικής που ασκήθηκε σε μια προηγούμενη ανάρτηση, με τίτλο: «Η ΝΔ
στην κυβέρνηση! Η Κεντροαριστερά στην εξουσία»(!!!) Παραλληλίζοντας το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ, τη δεκαετία του '80 «Το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία». Αυτό που ανέφερα είναι πέρα πάσης αμφιβολίας μία πραγματικότητα. Την αποψή μου αυτή, ήρθε να την ενισχύσει πληθώρα δημοσιευμάτων στον τύπο και το διαδίκτυο, με αφορμή το διορισθέν ΔΣ της ανύπαρκτης και προβληματικής «ΝΕΡΙΤ» μετά το «υβριδικό μόρφωμα της ΔΤ», που αναφερόταν. Διαβάζοντας τα νέα μέλη του ΔΣ ήθελα να γελάσω, αλλά από σεβασμό στα πρόσωπα, όποια και αν είναι αυτά, συγκράτησα τον εαυτό μου.

Όταν είχα επιστρέψει από την Αμερική με είχαν καλέσει να κάνω κάποια τηλεοπτικά σεμινάρια (οργάνωση, παραγωγή, σκηνοθεσία, script, λειτουργία, studio τηλεόρασης) στην ιδιωτική σχολή της Ευγενίας Χατζίκου, τότε στεγαζόταν στην Ασημάκη Φωτήλα, αργότερα στη Λ.Αλεξάνδρας. Ένα μέλος είναι απόφοιτο της σχολής(!) αυτής και μάλιστα και πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου(!). Αλήθεια τι βαρύγδουποι τίτλοι με άδειο πουκάμισο; Τόσο μεγάλα ταλέντα που ήταν κρυμμένα και τα ανακάλυψε ο κ. Παντελής Καψής; Ο κ. Προκοπάκης, καθηγητής ον, όπως λέει το βιογραφικό του στο Columbia, άσχετο με την τηλεόραση, θα τον έπαιρνε στη δούλεψή του ένα αμερικάνικο τ/ο δίκτυο; Θα γνωρίζει, ότι το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, είναι το κορυφαίο στη δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ, γι'αυτό και έχει μόνο μεταπτυχιακό και διδακτορικό τμήμα. Κύριε Προκοπάκη ρωτήστε το Columbia εγκρίνει την τοποθετησή σας, με βάση το αντικείμενο που διδάξατε; Σίγουρα θα πέσει γέλιο, αλλά στην Ελλάδα ζούμε! Η τηλεοπτική λάμψη θαμπώνει και από ότι γνωρίζω εσείς της έχετε αδυναμία! Άλλωστε, φιλία, κουμπαριά, ρουσφέτι είναι παράδοση, μόνο η ΝΔ(!) Δεν τα υιοθετεί(!!!) Από την ημέρα που έκλεισε την ΕΡΤ!

Υπολογίζεται, ότι η κυβέρνηση με την αυθαιρεσία της, χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα, έχει χάσει περίπου 500 εκατ. ευρώ! από την ΕΡΤ. Δεν ξέρει γιατί την έκλεισε, και έχει κάνει τόσες γκάφες και «παπαριές» με τη συγκυβέρνηση, που αναδεικνύει το ΠΑΣΟΚ του 5% σε πρώτη κυβερνητική δύναμη. Δεν έχει καταλάβει τίποτα. Οι τροικανοί έρχονται κάθε τόσο, μας πιάνουν τον κ... και εμείς λέμε ευχαριστώ! Πέστε και κανένα όχι.. Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει. Αλλάξτε τα ακουστικά βαρηκοΐας! Μόνο αν πέσουν κεραυνοί και αστροπελέκια;;; Καλά, εσείς εκεί στο Μαξίμου, εκτός από βαρηκοΐα φοράτε και ωτασπίδες!!! Αφήσατε έναν άσχετο Καψή να αλωνίζει και να σας πουλάει παραμύθα! ότι όλα κυλάνε ρολόι, ενώ βρίσκονται σε αποσύνθεση, και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη; Έχω πολλά να πω και πολλά να γράψω. Δεσμοί αίματος δεν μου το επιτρέπουν. Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρε. Υποσχέθηκες στον Ελληνικό λαό ελπίδα και προοπτική, για να φτιάξουμε την Ελλάδα της Ελπίδας. Μην το ξεχνάς. Ο λαός σε εμπιστεύεται ακόμα και πιστεύει σε σένα. Γύρω σου όμως, υπάρχουν συμβουλάτορες, παρατρεχάμενοι και οσφυοκάμπες, προσπαθώντας να πάρουν λίγη λάμψη από σένα και σε οδηγούν σε λάθος μονοπάτια. Κράτα τους καλύτερους και στείλε στο διάολο τους άχρηστους, πριν σε στείλουν αυτοί.. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή σε έχει ανάγκη. Αυτά προς το παρόν και επιφυλάσσομαι. Αφήνω τους άλλους να μιλήσουν για μένα.
Από τα πολλά δημοσιεύματα επέλεξα δυο χαρακτηριστικά. Από Ελευθεροτυπία, σχόλιο του Χρ. Ξανθάκη και από το Antinews. Απολαύστε τα, χωρίς σχόλια εσείς του Μαξίμου!!!

Χρήστος Ξανθάκης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ/ To Αλόκοτο της ΝΕΡΙΤ. Γράφει μεταξύ άλλων:
Ας πούμε, ρε παιδί μου, ότι έχεις μια πετρελαιοπηγή. Μια πετρελαιοπηγή βαρβάτη, με παραγωγή φουλ. Ποιον θα διάλεγες για να τη διοικήσει, για να την κουμαντάρει, για να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα; Μα, φυσικά έναν τσοπάνο! Έναν βοσκό από τα όρη, που ξέρει τα πάντα γύρω από τα πρόβατα. Και γύρω απ' τα μαλλιά και τα γάλατα και τα τυριά, τι να σας λέω, ένα πράμα κούκλα.
Υπάρχει περίπτωση ένας τέτοιος άνθρωπος να μην τη βάλει σε δρόμο την πετρελαιοπηγή, να μην αξιοποιήσει, να μην αναδειχθεί σε πρώτη μούρη στην αγορά, να μην σε κάνει μάγκα εσένα που τον διάλεξες; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Ναι αγαπητέ αναγνώστη και αγαπητή αναγνώστρια, πλάκα κάνουμε. Διότι κατ' αναλογίαν, τσοπάνος επελέγη για να διοικήσει την πετρελαιοπηγή της ΝΕΡΙΤ. Κι ακόμη καλύτερα, τσοπανόπουλα διορίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιό της. Σας μοιάζει παράλογο; Καθόλου παράλογο δεν είναι.

Εφ' όσον το εποπτικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ απαρτίζεται από ανθρώπους ασχέτους με την τηλεόραση, γιατί δηλαδή να μη στελεχώνεται αντιστοίχως και το διοικητικό της συμβούλιο από ανθρώπους ικανούς στο αντικείμενό τους, πλην όμως εντελώς ξένους με το «κουτί»; Ναι, μάλιστα, ορθώς, καλά το σκεφτήκατε, ήρθε η στιγμή που ρωτάνε τον Γιάννη τι κάνει κι εκείνος απαντά ευθαρσώς: «Κουκιά σπέρνω!».

Με δυο λόγια; Με δυο λόγια, όπως ανακοινώθηκε επισήμως: «Από τις πολλές αξιόλογες υποψηφιότητες επελέγησαν ως πρόεδρος δ.σ. και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Γεώργιος Προκοπάκης και ως μέλη η κ. Κατερίνα Ευαγγελάκου, ο κ. Θέοδωρος Καρούνος, ο κ. Νίκος Ξανθούλης και ο κ. Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος.
Αμέσως μετά το εποπτικό συμβούλιο προσκάλεσε τον επιλεγέντα πρόεδρο και τα μέλη σε κοινή συνάντηση. Στη συνέχεια το νέο διοικητικό συμβούλιο συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση»..

Και ο ρεπόρτερ στο Antinews. Το τσιφλίκι του Καψή και «άλλων δημοκρατικών δυνάμεων» η ΝΕΡΙΤ. γράφει μεταξύ άλλων:

Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άσχετοι με την ραδιοτηλεοπτική αγορά «νέοι» άνθρωποι της ΝΕΡΙΤ; Ο Γεώργιος Προκοπάκης έχει τα τελευταία έτη διακριθεί ως καλεσμένος και συνομιλητής της Πόπης Τσαπανίδου και του Μπάμπη Παπαδημητρίου, εκπροσωπώντας ατύπως την κίνηση «Αριστεροί υπέρ της Δράσης» (!!!). Εκεί κατέφυγε μια ομάδα πρώην στελεχών της ΔΗΜΑΡ που δεν τα βρήκαν με τον Φώτη Κουβέλη και κάποια στιγμή πήραν την άγουσα. Και έκτοτε δεν έχουν σταματήσει να χύνουν χολή στην πάλαι ποτέ στέγη τους. Προέρχεται από την αριστερά και κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών με τη Δράση-ΦιΣ. Τόσο ανεξάρτητος...
Η 51χρονη σκηνοθέτης Κατερίνα Ευαγγελάκου ασχολείται με τη σκηνοθεσία αλλά και την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, ενώ συνδέεται με δεσμούς φιλίας με τη σύζυγο του Π.Καψή, Βένια Γεωργακοπούλου της αριστερής «Εφημερίδας των Συντακτών». Ο πληροφορικός Θόδωρος Καρούνος, μέλος του Δ.Σ. επίσης, ήταν στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα Πληροφορικής. Επίσης όλως τυχαίως έχει επιμεληθεί τη μηχανοργάνωση της «Αυγής» του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνος για θέματα διαδικτύου και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από το 2004 ως το 2012.
Ο τρομπετίστας Νίκος Ξανθούλης είναι και αυτός επιλογή Π.Καψή όπως επίσης και ο νομικός Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος, επίκουρος Καθηγητής Ιδιωτικού Δικαίου στην Νομική Σχολή της Αθήνας μεν, συνεργάτης των κυβερνήσεων Σημίτη δε.
Όμως και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου δεν πάνε πίσω σε «αριστερά» και πασοκικά φρονήματα.
Η Άννα Δαμιανίδη έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην «Αυγή», στα «ΝΕΑ» και στην Ελληνική Ραδιοφωνία τα πικρά χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη ορίστηκε το 2011 αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Τον Μάιο του 2012 διετέλεσε υπηρεσιακή Υπουργός Πολιτισμού. Τέλος ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης ήταν υποψήφιος και αυτός με τη ΔΗΜΑΡ. Υπάρχει κάποιος από το Μαξίμου σε όλα αυτά; Κάποιος «βαμμένος» δεξιός, κάποιος υποψήφιος με τη Ν.Δ. Όχι, η ΝΕΡΙΤ είναι προφανώς ανεξάρτητη μόνο από τη μεγάλη παράταξη του Αντώνη Σαμαρά.
Keywords
Τυχαία Θέματα