''η ιταλικη πολιτικη αλλαζει σελιδα''...

11:49 7/10/2013 - Πηγή: Fimotro

Την πεποίθηση ότι η ιταλική πολιτική αλλάζει σελίδα, εξέφρασε ο Ενρίκο Λέτα, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTg24 με αφορμή...
την ψηφοφορία της γερουσίας την περασμένη Τετάρτη όπου κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης.
«Αφήσαμε πίσω μας μια ολόκληρη πολιτική εποχή. Την Τετάρτη, με μια ισχυρή πολιτική αντιπαράθεση, παρήλθε μια περίοδος η οποία κράτησε 20 χρόνια», δήλωσε ο Λέτα και πρόσθεσε:
«Ο Μπερλουσκόνι ζήτησε την πτώση της κυβέρνησης και το κοινοβούλιο ερμηνεύοντας
την βούληση της χώρας, αποφάσισε ότι έπρεπε να τραβήξουμε μπροστά. Αποφάσισα να πάρω το όποιο ρίσκο, χωρίς “διαμεσολαβητές” και ζήτησα να εκφρασθούν άμεσα η βουλή και η γερουσία».
Ο ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2013 θα πρέπει να έχει εγκριθεί οριστικά ο νόμος για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και ότι θα εργαστεί άμεσα για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού της Ιταλίας.
Όπως είπε, θα πρέπει να υιοθετηθεί μια συνολική μεταρρύθμιση των κλιμάκων που ισχύουν για τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ).
Κούρσα για τη διαδοχή στην κεντροδεξιά
Σε ό,τι αφορά στην μπερλουσκονική κεντροδεξιά, ο πρώην περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Μπάρι, Ραφφαέλε Φίττο, ζήτησε σήμερα την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της Φόρτσα Ιτάλια, με την πρόθεση να διεκδικήσει την ηγεσία της.
Έως τώρα, θεωρείται «φαβορί» στην εσωκομματική κούρσα διαδοχής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο νυν γραμματέας της Φόρτσα Ιτάλια, Ανζτελίνο Αλφάνο.
«Ο Αλφάνο έχει υποκύψει στις απαιτήσεις της κεντροαριστεράς», δήλωσε ο Φίττο, ο οποίος ευελπιστεί να εξασφαλίσει την στήριξη των «σκληροπυρηνικών» μπερλουσκονικών στελεχών του κόμματος.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα