Αγαπημένες Ελληνικές επιτυχίες των '90s

Σίγουρα όσοι έχετε γεννηθεί τη δεκαετία του ’90 και ιδιαίτερα στις αρχές της, θα έρθουν στη μνήμη σας κάποια από τα παρακάτω τραγούδια που ακούγατε είτε εσείς είτε οι φίλοι και γνωστοί σας. Ποιος άλλωστε δεν έχει πιάσει τον εαυτό του να σιγοτραγουδά σαν παιδάκι κάθε φορά που έπαιζε στο ραδιόφωνο ένα από αυτά, παρακαλώντας τον πατέρα του να δυναμώσει την ένταση και μετέπειτα να του αγοράσει την κασέτα #true story. Ή καλύτερα, ποιος δεν έχει χορέψει σαν τρελός στην τελευταία του έξοδο σε νυχτερινό μαγαζί στο άκουσμα των τραγουδιών

της παιδικής του ηλικίας τώρα που έχουν περάσει και 22 χρόνια περίπου; Όλα αποπνέουν μια νοσταλγία αφού κάθε φορά που τύχει να τα ακούσουμε αναρωτιόμαστε ‘που το θυμήθηκε’ και πόσο ήμασταν όταν είχε κυκλοφορήσει. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με τα 8 πιο χορευτικά τραγούδια της δεκαετίας του ’90:

Βασίλης Καρράς - Τηλεφώνησέ μου: ‘Καλησπέρα και καλή βραδιά’.

Νατάσα Θεοδωρίδου/Τριαντάφυλλος – Μη γυρίσεις ξανά: Όταν ο Τριαντάφυλλος βοηθούσε τα ανερχόμενα ,τότε, ταλέντα.



Δημήτρης Κόκοτας – Αυτά τα χείλια: Να ναι καλά η Φουρέιρα και το Instagram που μας θύμισε αυτό το τραγούδι.

Δέσποινα Βανδή – Γιατρικό: Δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα στα τόσα τραγούδια του Φοίβου, του δημιουργού των περισσότερων επιτυχιών τότε (ανοίγοντας το ραδιόφωνο 8 στις 10 φορές θα άκουγες δείγμα της δουλειάς του). Και κάτι ακόμη απευθυνόμενη κυρίως στις κοπέλες της παρέας, κορίτσια τραγουδούσατε και σεις το ‘τι κάνω μόνη μου’ χωρίς να έχετε ιδέα τι έλεγαν οι στίχοι;!

Σάκης Ρουβάς – Έλα μου: ΣΑΑΑΑΑΑΚΗ! Γιατί όλες κρύβουμε μια Ρουβίτσα μέσα μας (ακόμη και ο Κατακουζηνός)

Καίτη Γαρμπή – Ιεροσυλία: Ευτυχώς είναι και αυτές οι διασκευές τραγουδιών για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

Κώστας Μπίγαλης – Μικρή μου μέλισσα: Ακόμη ηχεί στα αυτιά μου η φωνή της αδελφής μου ‘θέλω τη μελισσούλαααα’! Η κασέτα με το τραγούδι ακόμη υπάρχει στο σπίτι μας.

Στέλλα Γεωργιάδου – Τώρα μου μιλάει: Τεράστια επιτυχία των 90s που συνόδευε τις σχολικές μας εκδρομές.

Άλλοι αναπολούν τα παιδιά των λουλουδιών, άλλοι τα 80s..Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ αγαπώ τα ‘90s γιατί αποτελούν την παιδική μου ηλικία, η μουσική τους που μεγάλωσα μαζί της και όλες τις απλές αλλά καλύτερες αναμνήσεις που έχω.

Υ.Γ Και πριν προλάβετε να πείτε πως ξέχασα πολλά τραγούδια να σας τονίσω πως είναι αμέτρητα και η επιλογή τους αρκετά δύσκολη.

Λένια Μπουντουλούλη fb.com/lenia.boudoulouli
leniaboudoulouli [at] gmail.com
Keywords
Αναζητήσεις
νατάσα θεοδωρίδου επιτυχιες 90s
Τυχαία Θέματα