''ονειρο θερινης νυκτος η αναπτυξη''..

11:19 7/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Όνειρα θερινής νυκτός χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανάπτυξη και την ανάκαμψη, «όσο συνεχίζεται ο μνημονιακός εφιάλτης».
Με αφορμή το προσχέδιο...
του προϋπολογισμού, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως ο ελληνικός λαός ασφυκτιά από τη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, των φόρων και της διάλυσης των δημόσιων αγαθών.
«Με λογιστικές αλχημείες περί πρωτογενούς πλεονάσματος δεν μπορεί να σταθεί κανένα success story», καταλήγει.
Υπενθυμίζεαι πως τη Δευτέρα,
στις 12 το μεσημέρι, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα παρουσιάσει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2014. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αναμένεται να καταθέτει αύριο το μεσημέρι στη Βουλή και θα προβλέπει θετικό ρυθμό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία της τάξης του 0,6% για το 2014 και ύφεση της τάξης του 4% για το 2013.
Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού θα οριστικοποιηθεί και θα κατατεθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Σημειώνεται ότι αυτός δε θα κινείται στη γραμμή των αποφάσεων που αναμένεται να δρομολογηθούν με την επιστροφή της τρόικας, σχετικά με την κάλυψη του χρηματοδοτικου κενού του ελληνικού προγράμματος.
Αλλαγή στο πρόγραμμα προσαρμογής ζητεί η ΔΗΜΑΡ
Αλλαγή στο πρόγραμμα προσαρμογής προκειμένου αυτό να πετύχει τους στόχους του ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της για τον προϋπολογισμό.
Το πρωτογενές πλεόνασμα που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο και για το νέο προϋπολογισμό δεν μπορεί και δεν πρέπει και το 2014 να στηριχθεί στη μη πληρωμή υποχρεώσεων του Δημοσίου, στη μείωση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στη μείωση των απαραίτητων δημοσίων δαπανών και στην υπερφορολόγηση, προσθέτει η ΔΗΜΑΡ.
Keywords
Τυχαία Θέματα