Μέχρι και την Παναγιά Σουμελά επιστράτευσαν για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Με ακριβές φιέστες, στις οποίες, μεταξύ των άλλων, έσπευσαν πολλές χλιδάτες κυρίες να κάνουν επίδειξη της πολυτελούς τουαλέτας τους, αποφάσισε ο υπουργός Άμυνας να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των γενοκτονιών των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων. Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, τις ημέρες μάλιστα που περνούν στη Βουλή νέα, βαριά αντιλαϊκά μέτρα, ο κ.Πάνος Καμμένος επέλεξε να στήσει

πολυήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες περιελάμβαναν, εκτός της μεταφοράς της εικόνας της Παναγιάς Σουμελά στο ελληνικό Πεντάγωνο “με τιμές αρχηγού κράτους”, και του προσκυνήματός της για το ευρύ κοινό, μια μεγάλη φιέστα με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων προσκεκλημένων στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Κάτι που βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να μποτιλιαριστεί το κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο τη νύχτα.

Η εικόνα τουλάχιστον παράδοξη. Από τη μια να προωθούνται νέα αντιλαϊκά μέτρα στη Βουλή, κι από την άλλη, μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, να έχει φωταγωγηθεί ο αρχαιολογικός χώρος στους στύλους του Ολυμπίου Διός, να έχει στηθεί εξέδρα για τα συγκροτήματα που μετείχαν στην εκδήλωση και από κάτω εκατοντάδες κουστουμαρισμένοι και κυρίες με τις τουαλέτες τους να ... αποτίουν φόρο τιμής στους Πόντιους και τους Αρμενίους. Μια φιέστα στημένη από τον κ.Καμμένο, αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική προβολή του. Άραγε, είναι αυτός τρόπος να αποτίουν φόρο τιμής στους Πόντιους και τους Αρμενίους; Το αντίθετο. Κι' εμείς στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που αναδεικνύει διεθνώς τις Γενοκτονίες Ποντίων και Αρμενίων, αλλά σε αυτή τη συγκυρία που ο ελληνικός λαός υποφέρει, η καλύτερη συνεισφορά, θα ήταν οι σεμνές -και όχι οι φαραωνικού τύπου- εκδηλώσεις του κ.Καμμένου, που, σε τελική ανάλυση, το μόνο που προσφέρουν, είναι να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών και να τους αποπροσανατολίσουν, για να περάσουν τα πιο σκληρά μέτρα ξεπουλήματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αλλά, δεν ακούσαμε τους, κατά τα λοιπά, λαλίστατους περί των Γενοκτονιών, Συριζαίους βουλευτές και στελέχη του κόμματος, να επικρίνουν τον κ.Καμμένο για τις φιέστες του. Μήπως, τους βολεύουν εν τέλει όλα όσα κάνει ο “σύμμαχός” τους; Όπως και να' χει, πλανώνται πλάνη οικτρά εάν νομίζουν ότι, σε αυτές τις συγκυρίες που ο κόσμος γυρίζει τις πλάτες του τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους ΑΝΕΛ, ο κ.Καμμένος, με τις επικλήσεις του στην Παναγιά Σουμελά, θα καταφέρει να περισώσει την εκλογική του πελατεία.

Είναι γνωστό, βέβαια, ότι ο Πάνος Καμμένος για μια στιγμή δημοσιότητας είναι ικανός να κάνει τα πάντα. Αυτή την εβδομάδα, μάλιστα, είχε την τιμητική του. Παρ' ότι είχε καιρό να δώσει συνέντευξη Τύπου για τα τόσα καυτά προβλήματα τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και στα εθνικά ζητήματα (κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις), την εβδομάδα που πέρασα, έσπευσε να καλέσει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο Άμυνας, τρεις φορές. Τη μια για να ανακοινώσει το πενθήμερο (!) πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις Γενοκτονίες Ποντίων και Αρμενίων και τις άλλες δυο για “φωτίσει” την κοινή γνώμη για την πτώση του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών. Ωστόσο, ούτε λέξη -παρά μόνον διαρροές- για το πετσόκομμα των αποδοχών των στελεχών και μελών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ενδεικτικές είναι οι επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας γι' αυτό. “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ -αναφέρει η ΝΔ- κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία με την οποία περικόπτει 118.000.000 ευρώ από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δικαστικούς λειτουργούς, Ιατρούς Ε.Σ.Υ. κ.λπ. δια της αναστολής χορήγησης χρονοεπιδομάτων και μισθολογικών ποσών λόγω προαγωγών. Στις 8 Μαΐου 2016 ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής είχε δεσμευθεί για μη περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ο σε συνεχή παραίτηση ευρισκόμενος κυβερνητικός εταίρος του, Πάνος Καμμένος, για μια ακόμη φορά είχε δηλώσει ότι πρόκειται να παραιτηθεί εάν δεν υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τα μισθολογικά αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αντί γι' αυτό, προφανώς θα ψηφίσει την τροπολογία με τις μισθολογικές περικοπές τους”. Και σε άλλη ανακοίνωσή της, η ΝΔ, αναφέρει: “Μετά την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία αναστέλλονται από 1 Ιανουαρίου 2017 και για δυο χρόνια οι μισθολογικές προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής, αναρωτιόμαστε, ποιός είναι ο πυθμένας της κοροϊδίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πότε αλήθεια ο κ.Καμμένος θα συμπεριφερθεί ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα προστατεύσει τα συμφέροντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, από τη δημοσιονομική λαίλαπα του συγκυβερνήτη του;”

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα