Στα "τέσσερα" ψηφίζουν… τελικά το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων

Με διάταξη που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο από τους Τσακαλώτο – Χουλιαράκη, αναστέλλεται από 1/1/2017 μέχρι 31/12/2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι για τα επόμενα δύο χρόνια ακόμη κι αν ανεβαίνουν στην υπηρεσία τους οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν θα παίρνουν ούτε ένα ευρώ αύξηση. Είναι ένα ξεκάθαρο «κούρεμα»

στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, αλλά έχει σημασία να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων.

Είναι λοιπόν οι δικαστικοί λειτουργοί, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διπλωμάτες, γιατροί του ΕΣΥ, μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων κ.λπ.

Παρ’ ότι είναι άδικο για όλους να παίρνουν προαγωγή και αυτό να μην αντικατοπτρίζεται σε χρήματα, ιδιαίτερη σημασία έχει για τους στρατιωτικούς. Όλοι οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις, στις οποίες προΐσταται ο Πάνος Καμμένος, δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ αύξηση για δύο χρόνια. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται καθημερινά σε κίνδυνο για να υπερασπιστούν την πατρίδα αλλά και πολλοί άλλοι στα μετόπισθεν δίνουν τη ζωή τους για να έχουν έτοιμη την άμυνα της χώρας για κάθε ενδεχόμενο.

Ρωτάμε λοιπόν. Ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν αυτή τη διάταξη; Την οποία τελικά δεν πήρε πίσω η κυβέρνηση, υποσχόμενη ότι θα προσπαθήσει να βρει ισοδύναμα μέχρι το τέλος του 2016 για να μην ισχύσει το πάγωμα στα ειδικά μισθολόγια.

Ειδικώτερα, ο αν. υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατέθεσε νομοθετική διόρθωση που αφορά στο άρθρο 236 του πολυνομοσχεδίου για τα ειδικά μισθολόγια με την οποία δίδεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016 να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα επί του προϋπολογισμού ώστε να μην ισχύσει το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων.

Για μία ακόμα φορά, δηλαδή, κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Αφού δεν βρήκαν τώρα τα ισοδύναμα, πως θα τα βρουν μέχρι το τέλος του 2016; Έλεος κύριοι της κυβέρνησης...

Αλλά ακόμη κι αν την πάρει πίσω, βρίσκοντας κάποιους άλλους να «τσεκουρώσει» ως αντιστάθμισμα ξανακάνουμε το ερώτημα: Γιατί την προώθησαν αυτή τη διάταξη οι κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης; Δεν ήξεραν ότι θα προκαλέσουν την αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων; Αδιαφόρησαν γιατί τους έχουν "παιδάκια" για τα θελήματα;

Η απάντηση είναι απλή: Τσίπρας και Καμμένος εξαπατούν ασύστολα τους ψηφοφόρους τους, με άθλια μικροπολιτικά τεχνάσματα για να δείξουν ότι αντιστέκονται στις εντολές των δανειστών, και τελικά τα περνάνε όλα «στα τέσσερα»... Ο λαός όμως τους έχει πάρει χαμπάρι και όπως είπε κι ο Σαμαράς, η Νέμεσις δεν θα αργήσει…

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Θα ψηφίσετε κ. Καμμένε το πάγωμα των μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα