Heroes of the Storm: Η Blizzard αντεπιτίθεται

Το νέο MOBA που έρχεται και ο ανταγωνισμός.

Το 2003 εμφανίστηκε μέσα στα mods του Warcraft 3 ένας καινούργιος χάρτης εν ονόματι "Defense of the Ancients" από τον χρήστη Eul, ο οποίος βάσισε το χάρτη αυτό σε ένα προηγούμενο σενάριο από το πρώτο StarCraft, γνωστό και ως "Aeon of Strife". Στη συνέχεια ένας modder εν ονόματι Steve Feak (υπό το ψευδώνυμο Guinsoo) εμπλούτισε το χάρτη με καινούργια χαρακτηριστικά και όλοι πλέον τον γνωρίζουμε ως DotA Allstars. Αυτή η έκδοση έμελε να γίνει μέχρι και σήμερα η επικρατέστερη εκδοχή του χάρτη, η

δημοτικότητα της οποίας αυξήθηκε με τον καιρό σημειώνοντας αναφορές στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites ολόκληρου του κόσμου. Η ίδια η Blizzard το θεώρησε ως άξιο e-sport στην Blizzcon του 2005 και από τότε έγινε χαμός. Τα tournaments έδιναν και έπαιρναν, τα chat rooms γέμιζαν με εκατοντάδες παίχτες έτοιμους για μια θέση στο πάνθεον των top players και οι οθόνες των internet cafe (εκτός από αυτούς που έπαιζαν Counter-strike) γέμιζαν από τους ήρωες του παιχνιδιού ακόμη μέχρι και σήμερα. Και μετά; Ησυχία.

Ο αντωγωνισμός
Η Blizzard αφιέρωσε όλο το χρόνο και το ανθρώπινο δυναμικό της στα καινούργια games της όπως τα World of Warcraft, Diablo 3 και StarCraft 2. Αφησε το DotA ελεύθερο χωρίς υποστήριξη στην τύχη του, παρά την αγάπη που απολάμβανε από εκατομμύρια παίχτες. Ευτυχώς όμως για εμάς, άλλες εταιρίες άνοιξαν τα μάτια τους (και τις τσέπες τους) και βασιζόμενες ακριβώς σε αυτό το χάρτη του Warcraft 3 ανέπτυξαν καινούργια games με σημεία αναφοράς μέχρι και σήμερα τα League of legends της Riot Games, το Heroes of Newerth της S2games και το πιο πρόσφατο Dota 2 της Valve. Ειδικά η Riot Games τον Οκτώβριο του 2009 έκανε το ντεμπούτο της κυκλοφορώντας το League of Legends, όπου αρχικά σχεδιάστηκε από τον Steve Feak και άρχισε να αναφέρεται σε αυτό το είδος παιχνιδιού πλέον ως Multiplayer Online Battle Arena, γνωστό και ως MOBA.

Την συνέχεια την γνωρίζετε ήδη. H Riot ισχυρίζεται πως έχει κερδίσει πάνω από 32,5 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως, 11,5 εκ των οποίων παίζουν κάθε μήνα και 4,2 εκατομμύρια καθημερινά, καθιστώντας το LoL το μεγαλύτερο online παιχνίδι στον κόσμο! Πρόκειται για πραγματικά απίστευτα νούμερα και απορούμε γιατί η Blizzard άργησε τόσο πολύ να δράσει και να ανακοινώσει στην Blizzcon 2013 ότι πλέον είναι έτοιμη να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα πίσω που δικαιωματικά της ανήκει ως πρωτοπόρου στο είδος (έστω μέσω ενός Community mod). Μπορεί όμως;

Heroes of the Storm
Ο τίτλος είναι πιασιάρικος και κυρίως οι ήρωες γνωστοί από τα παγκοσμίου φήμης games της Βlizzard, που μοιάζει έτοιμη για αντεπίθεση σε όλους τους τομείς. Το νέο MOBA της αμερικάνικης εταιρείας κατατάσσεται σύμφωνα με την ίδια στο είδος "Hero Brawler". Η ανάπτυξή του βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και μέχρι στιγμής έχουμε δει όχι μόνο ένα μοναδικό cinematic αλλά και βίντεο από το gameplay. Όλα πλέον δείχνουν ότι ύπαρχει καινούργιος παίχτης στο ταμπλό με τις υπόλοιπες εταιρίες να είναι έτοιμες και αυτές για τις δικιές τους ανανεώσεις, κάτι που επιτάσσεται αν θέλουν να διατηρήσουν τη θέση τους.

Για το Heroes of the Storm λοιπόν, μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα, αρκετά όμως για να ανεβάσουν το hype στα ύψη. Το παιχνίδι ξεκινάει στο Nexus, μια διάσταση που έχει όλους τους χαρακτήρες από όλα τα universes της Blizzard όπου και πολεμάμε στο γνωστό DotA χάρτη (με πολλές παραλλαγές) επιλέγοντας ένα ηρώα από τους κόσμους των StarCraft, Warcraft και Diablo. Το αν θα προστεθούν στην πορεία χαρακτήρες που δεν έχουμε ξαναδεί είναι κάτι που η Blizzard δεν έχει ανακοινώσει ακόμη.

Σκοπός δεν είναι άλλος από το να καταστρέψτε την αντίπαλη βάση με την ομάδα σας, έχοντας στη διάθεσή σας όπλα, ξόρκια και ειδικές ικανότητες. Την ζωή σας όμως θα την κάνουν δύσκολη τα απαίσια minions και φυσικά τα towers των αντιπάλων. Σκοτώνοντας τα εχθρικά τέρατα, τα ουδέτερα αλλά και τους αντίπαλους παίχτες κερδίζετε experience που σας δίνει levels και τα αντίστοιχα talents. Η διαφορά εδώ είναι ότι δεν υπάρχει ούτε gold, ούτε shop να αγοράσετε κάτι. Ας προχωρήσουμε όμως στην ουσία, τις βασικές πληροφορίες και τους ήρωες που μας έχει αποκαλύψει η Blizzard μέχρι τώρα.

• Το Heroes of the Storm θα είναι free-to-play με μικροσυναλλαγές.
• Θα προσφέρεται για έντονο e-sport αλλά και για αρχάριους παίχτες.
• Θα υπάρχουν διαφορετικοί χάρτες με ξεχωριστές στρατηγικές.
• Κάθε match θα διαρκεί περίπου 20 λεπτά, λιγότερο δηλαδή από τα άλλα MOBA.
• Θα έχει chat lobbies, replays, observer mode και επιλογή για reconnect.
• Θα έχει πολλά skins, dance animations αλλά και custom buildings.
• Θα βασιζεται στο StarCraft2 κάτι που σημαίνει άπειρα custom games, mods αλλά και χάρτες (κάτι σαν το arcade του StarCraft 2).
• Δεν θα υπάρχει kill stealing! Όλοι κερδίζουν αν πεθάνει κάποιος "κακός" και όλοι έχουν σημαντικό ρολό κατά την διάρκεια του αγώνα.
• Δεν θα υπάρχει ούτε gold, ούτε shop, αλλά μόνο experience.
• Τα talents που είναι συγκεκριμένα για κάθε ηρώα κερδίζονται στα levels 1, 4, 7, 10, 13, 16 και 20. Δεν αλλάζουν αφού επιλέξετε ένα από τα τρία κάθε φορά που σας δίνονται.
• Αποκτάτε μια heroic ability -κάτι σαν ultimate spell- ανάλογα με το talent που θα επιλέξετε στο level 10 και μια storm power στο level 20.
• Θα υπάρχουν mounts από το level 1 που θα διευκολύνουν τον χαρακτήρα σας να μετακινείται πιο γρήγορα.

Το Heroes of the Storm μας δίνει επιλογή να επιλέξουμε μια από τις τέσσερις παρακάτω κατηγορίες για ήρωα:
Assassin: Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, κάνουν πολλή ζημία στον αντίπαλο, αλλά έχουν αδυναμίες. Μέχρι στιγμής έχουμε τους Jim Raynor, Kerrigan, Nova, Zeratul, Falstad και Valla.
Warrior: Ρίχνουν ξύλο εξ επαφής και αντέχουν σε αυτό. Μέχρι στιγμής έχουμε τους Diablo, E.T.C., Sonya, Tyrael και Muradin.
Support: Ηealing, buffs και τα σχετικά με πρωτεύοντα ρόλο να βοηθούν τους συμπαίκτες τους. Μέχρι στιγμής έχουμε τους Uther, Tassadar, Malfurion, Tyrande και Thrall.
Specialist: Λίγο απ'ολα με ειδικευμένους ρόλους ανάλογα τον ήρωα. Μέχρι στιγμής έχουμε τους Abathur, Sergeant Hammer, Zagara, Naziba και Gazlowe.

Σε επόμενο άρθρο θα δούμε αναλυτικά όλους τους ήρωες με τις δυνατότητές τους.

{youtube}0ecv0bT9DEo|500|300{/youtube}

Έρχεται χιονοθύελλα;
Θα δείξει. Με την Βlizzard να έχει αργήσει τόσο πολύ, τα υπόλοιπα games έχουν πλέον καθιερωθεί με εκατομμύρια followers. Βεβαία η εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια μας διαβεβαιώνει πως το δικό της project θα φέρει τα πάνω κάτω και πως θα εισάγει πολλά καινούργια στοιχεία. Αυτο μένει να το δούμε στην πράξη αλλά η Blizzard δεν είναι μια τυχαία εταιρία. Το απίστευτο cinematic και το βίντεο από το gameplay απογειώνουν την φαντασία μας και μας δίνουν υποσχέσεις πως όλοι θα το δοκιμάσουμε και μάλλον αρκετοί θα ξεκινήσουμε καινούργια καριέρα εκεί. Προσωπικά πάντως, θεωρώ ότι η Blizzard θα μας πλασάρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που δύσκολα θα το αρνηθώ. Σημείωση πως το παιχνίδι είναι ακόμη σε alpha φάση με την beta να βρίσκεται στα σκαριά. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο επίσημο site, αρκεί να έχετε ένα Battle.net account.

Το Heroes of the Storm θα κυκλοφορήσει για PC και Mac. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί καθώς η Blizzard δηλώνει όπως πάντα ότι η τελική έκδοση θα είναι έτοιμη..."When it’s done". Εν αναμονή λοιπόν.

Keywords
heroes, storm, blizzard, heroes, blizzard, storm, world of warcraft, league of legends, diablo 3, dota 2, dota, sites, chat, top, cafe, games, world, diablo, league, riot, valve, online, arena, lol, community, hero, nexus, shop, observer, skins, dance, custom, σημαίνει, ultimate, power, assassin, nova, warrior, support, hammer, εταιρεία, project, alpha, συμμετοχή, site, net, account, mac, τελη κυκλοφοριας, nexus s, eurobank alpha, alpha eurobank, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ημερομήνια, βιντεο, dota 2, dota, καριερα, ξορκια, ξυλο, οθονες, περιοδικα, τυχη, χαρτες, alpha, chat, games, league of legends, lol, mac, net, observer, sport, ultimate, αγαπη, αρθρο, απιστευτο, απιστευτα, βρισκεται, γινει, δυναμικο, εγινε, υπαρχει, ερχεται, εταιρεία, εταιρια, ζημια, ζωη, ιδια, ειδος, ηρωες, ησυχια, ματια, μπορειτε, ομαδα, παντα, ουσια, ρολο, σεναριο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, τρια, τιτλος, φαντασια, φυσικα, φορα, account, ανηκει, arena, dance, cafe, counter, community, custom, free, diablo 3, diablo, ετοιμη, hammer, project, shop, κομματι, league, μοιαζει, nexus, ουδετερα, πακετο, παιχνιδι, play, πληροφοριες, power, riot, σημαίνει, site, sites, skins, online, top, valve, world of warcraft, world
Τυχαία Θέματα