Άποψη: APEX saves the day

Η Respawn βάζει γκολ στις καθυστερήσεις.

Έφτασε η στιγμή μετά το "σοκ" των τελευταίων ημερών με το game που ακούει στο όνομα APEX, να σχολιάσουμε λίγο την επικαιρότητα (εγώ μέσα από το κείμενο κι εσείς μέσα από τα σχόλια).

Πριν λίγο καιρό διαβάζαμε το πόσο πολύ έχει πέσει η μετοχή της EA και το δύσκολο οικονομικό τρίμηνο ή το πως το Battlefield V δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες

και από το πουθενά (στην κυριολεξία) έρχεται μία Respawn Entertainment για να σώσει την παρτίδα και να δείξει πως πρέπει να γίνεται το λανσάρισμα ενός τίτλου. Μισό να αναδιατυπώσω... να δείξει πως γίνεται το λανσάρισμα ενός Free To Play τίτλου, το οποίο οικονομικά ίσως να έχει αποφέρει πολλά περισσότερα κέρδη στην EA από το BFV.

Θα μου πείτε πως είναι νωρίς ακόμα, αλλά μόνο και μόνο βάσει πιθανοτήτων με 25 εκατομμύρια παίκτες σε λίγες μέρες, έστω ότι ένας μεγάλος αριθμός έχει ξοδέψει τουλάχιστον 7,50€ για να ξεκλειδώσει έναν χαρακτήρα...τότε ίσως και να έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό εισπράξεων. Ε την Respawn...από εκεί που κάποιοι τη "σνόμπαραν" με το Titanfall 2, πλέον έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς.

Το APEX Legends αυτή τη στιγμή κυριαρχεί στον κόσμο των FPS και Battle Royale games και ο κύριος λόγος, αν το δούμε αντικειμενικά, είναι το F2P μοντέλο. Αυτό αρχικά σε δελεάζει να μπεις και να δοκιμάσεις το παιχνίδι, έστω και για ένα-δύο games. Ένας ακόμα λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα microtransactions δεν επηρεάζουν το παιχνίδι σε κανένα άλλο τομέα πέραν αυτού των cosmetics. Οι ήρωες μπορούν να ξεκλειδωθούν και με in-game currency που μαζεύει ο εκάστοτε παίκτης ανάλογα με την απόδοση του. Πολλοί περίμεναν ή και περιμένουν πως το παιχνίδι θα πάθει...EA...εξαιτίας των microtransactions.

Ο executive producer της Respawn, Drew McCoy, σε συνέντευξή του στο gameinformer είπε πως η EA δεν είχε καμία ανάμιξη στην ανάπτυξη ή σε ο,τι σχετικό έχει να κάνει με το παιχνίδι. Με την τόση μυστικότητα και το πως σε μία μέρα ξαφνικά "εγένετο APEX", τα λεγόμενα αυτά φαίνεται να έχουν βάση. Κυριολεκτικά δεν είδαμε beta, όπως σε άλλους τίτλους της EA και αν κάποιος διαβάσει την συνέντευξη θα δει πως οι developers ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αν δεν υπάρχει ένας μπαμπούλας πάνω από το κεφάλι τους. Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό τίτλους που δεν τα καταφέρνουν και το κοινό πληρώνει 40, 50 ή και 70 ευρώ, με το τελικό προϊόν να είναι ποιότητας Early Access. Παράλληλα, τίτλοι όπως το Fortnite και τώρα το APEX Legends "θριαμβεύουν", ειδικά το τελευταίο, όπου την μέρα του CS:GO IEM 2019 είχε εκπληκτικά νούμερα στην πλατφόρμα του Twitch.

Μήπως ήρθε η ώρα εκεί στην EA να αφήσετε κι άλλα στούντιο να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να πιέζονται από τους "χαρτογιακάδες" των αριθμών και των εισπράξεων; Μήπως αντί να πιέζετε π.χ. την DICE να κυκλοφορεί Battlefield κάθε δύο χρόνια, να αφήσετε τους Developers να κάνουν την δουλειά τους χωρίς "δολοφονικά" deadlines, που στο τέλος οδηγούν σε απολύσεις και κλείσιμο; Επίσης μήπως θα πρέπει να ακούτε λίγο παραπάνω τον κόσμο που αγοράζει τα παιχνίδια σας και όχι να τον ειρωνεύεστε μιας και κινήσεις σαν τις παρακάτω δεν έχουν καμία θέση στο gaming industry;

πηγή φωτογραφίας: boundingintocomics.com

Η άγνοια είναι ο,τι χειρότερο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι το BFV χαντακώθηκε από την προσθήκη γυναικών, τότε είναι βαθιά νυχτωμένοι (για να μην πω κάτι χειρότερο). Αν θυμάμαι καλά, ακόμα και το Call of Duty: WWII είχε γυναικείες παρουσίες αλλά δεν άνοιξε ρουθούνι.

Ελπίζω πως μελλοντικά η EA και η κάθε "EA" θα σταματήσει να βάζει τρικλοποδιές στον ίδιο της τον εαυτό (χλωμό), γιατί πραγματικά αν και αυτή τη φορά δεν κατάλαβαν ότι οι παίκτες δεν έχουν ανάγκη το φανταχτερό marketing, παρά μόνο το να είναι διασκεδαστικό και καλοφτιαγμένο ένα game...τότε θα δούμε αρκετά διαζύγια τύπου Bungie-Activision.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN GreeceΦήμη: Το Battle Pass του Apex Legends θα έρθει σε δύο version16.000 τα bans στο Apex LegendsΠώς φέρνει λεφτά το νέο hot παιχνίδι Apex Legends;

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα