H νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα είναι η μεταφορά μυθιστορήματος από το 1964

Τι τρελό θα δούμε πάλι...

To νέο του project φαίνεται πως βρήκε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος και αυτήν την φορά πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του 1964, "Pop. 1280".

Σύμφωνα με το Deadline, o Λάνθιμος θα έχει διπλό ρόλο στην ταινία, καθώς θα είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Το "Pop. 1280" είναι το αστυνομικό μυθιστόρημα του Jim Thompson κατά το οποίο ένας διεφθαρμένος σερίφης μιας μικρής πόλης μεταχειρίζεται τους κατοίκους, έτσι ώστε να κερδίσει τις ερχόμενες

εκλογές.

Ο Λάνθιμος μαζί με τους Andrew Lowe, Ed Guiney, Ryan Friedkin και John Alan Simon θα είναι οι παραγωγοί της ταινίας, ενώ οι Dan Friedkin, Bradley Thomas, Micah Green, Dan Steinman, Elizabeth Karr, Ilene Feldman και Jon Levin θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί.

Αυτή θα είναι η 4η ταινία του Λάνθιμου. Προηγούμενες δουλειές του ήταν τα "Killing of a Sacred Deer", "The Lobster" και "Ο Κυνόδοντας". Όλες του οι ταινίες ήταν υποψήφιες για πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ άλλων το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινία για τον "Κυνόδοντα" και Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου και Βραβείο BAFTA Καλύτερης Ταινίας για το "The Lobster", ενώ το "Killing of a Sacred Deer" κέρδισε το Βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών για το Καλύτερο Σενάριο.

Οι Γιώργος Λάνθιμος, James Smith και Rachel Weisz στο πλατό του "The Favourite"

Το "The Favourite" έχει κερδίσει ήδη το BAFTA Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Α' Γυναικείου Ρόλου και Β' Γυναικείου Ρόλου, ενώ ήταν υποψήφιο για συνολικά 12 κατηγορίες. Είναι υποψήφιο για 10 Βραβεία Όσκαρ και αναμένουμε την 91η Τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή που μας έρχεται, για να δούμε πόσα χρυσά αγαλματίδια θα κερδίσει.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που το "Pop.1280" μεταφέρεται στις οθόνες μας. Αποτέλεσε τη βάση για τη γαλλική ταινία "Coup de Torchon", η οποία προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης ξενόγλωσσης Ταινίας. Άλλα βιβλία του Thompson που έχουν αποκτήσει κινηματογραφική μεταφορά είναι τα "The Killing" του Stanley Kubrick, "The Getaway" (1994) με τους Alec Baldwin και Kim Basinger, και "The Killer Inside Me" (2010), στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Casey Affleck.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε το review μας για το "The Favourite". Άγνωστες παραμένουν πολλές πληροφορίες ακόμα, αλλά εσείς μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για να μαθαίνετε πρώτοι ότι νεώτερο στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο.

IGN Greece Ο James Bοnd θα γίνει μάλλον πληρωμένος δολοφόνος στη νέα του ταινία του Todd Field Οι νέες αφίσες της εβδομάδας 11/02-17/02 Frozen 2 - Πρώτο teaser trailer για τις νέες περιπέτειες των Elsa και Anna

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα