Pikuniku Review

Aξιολάτρευτη δυστοπία.

To Pikuniku είναι, ελλείψει καλύτερης περιγραφής, μια πνοή φρέσκου αέρα στον ολοένα και λιγότερο πρωτότυπο χώρο των games. Mε τα AAA games να γίνονται όλο και συχνότερα αντικείμενο αγανάκτησης από τους καταναλωτές, είναι πραγματικά αναζωογονητική η ύπαρξη ενός τίτλου που απλά δεν φοβάται να σαχλαμαρίσει και λίγο, προκειμένου να προσφέρει

αυθεντική διασκέδαση στο κοινό του.

Παίζετε ως ο Piku, ο οποίος είναι απλά μια κόκκινη μπάλα με πόδια. Ξυπνώντας σε μια σπηλιά με μόνη παρέα ένα φάντασμα, ξεκινάτε τον δρόμο προς τον πολιτισμό όπου σας περιμένει μια ελαφρώς δυσάρεστη έκπληξη. Οι κάτοικοι τρέχουν τρομοκρατημένοι με το που σας αντικρίζουν, καθώς είστε το μυθικό θηρίο που κρυβόταν στη σπηλιά. Δεν θα πούμε πολλά περισσότερα, προς αποφυγή τυχόν spoilers, αλλά η ιστορία παίρνει μερικές αναπάντεχες στροφές συνδυάζοντας ανάλαφρο χιούμορ με εταιρικές απάτες.

Oι χαρακτήρες είναι όλοι αξιολάτρευτοι, τόσο στον σχεδιασμό όσο και στις ατάκες τους και ο κόσμος, αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλος, είναι γεμάτος με μυστικά περάσματα, collectables, αλλά και ξεκαρδιστικές συζητήσεις. Τα controls είναι ιδιαίτερα απλά και θα τα έχετε κατανοήσει πλήρως πριν καν βγείτε από την σπηλιά σας, αλλά η χρήση τους παραμένει αποτελεσματική και ικανοποιητική καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων περίπου ωρών που θα σας πάρει να ολοκληρώσετε το Pikuniku.

Γενικότερα το Pikuniku στερείται πρόκλησης, τόσο στο platforming, όσο και στα boss fights. Παρ’ όλα αυτά η ενασχόληση μαζί του δεν γίνεται ποτέ βαρετή, καθώς ξεχειλίζει προσωπικότητα από παντού. Τα mini puzzles δεν θα αποτύχουν ποτέ να σας κάνουν να χασκογελάσετε, είτε πρέπει να γίνετε πιο κούλ για να σας αφήσει ένα ρομπότ να μπείτε στο club που θέλετε, είτε να κλωτσήσετε μια αράχνη στην άλλη άκρη μιας σπασμένης γέφυρας προκειμένου να χρησιμοποιήσετε τον ιστό της για να περάσετε. Επιπλέον, η ποικιλία διαφορετικών δραστηριοτήτων όπως το ζωγράφισμα του προσώπου ενός σκιάχτρου και πολλές, πολλές άλλες κρατάνε το gameplay φρέσκο και γεμάτο αναπάντεχες εκπλήξεις.

Το τοπικό co-op mode σας δίνει την ευκαιρία να παίξετε με έναν ακόμα παίκτη αναλαμβάνοντας τον χειρισμό των Piku και Niku αντίστοιχα, σε ένα σύνολο levels ολοένα αυξανόμενης περιπλοκότητας. Oι προκλήσεις που καλείστε να ξεπεράσετε βασίζονται στο physics based platforming και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν όλη τη γοητεία και προσωπικότητα του campaign, είναι μια πολύ ευχάριστη ενασχόληση με παρέα.

Ένα μεγάλο μέρος του τι κάνει το Pikuniku τόσο ελκυστικό, είναι σίγουρα το art style του. Προσωπικά, μου θυμίζει τις ζωγραφιές που έκανα στο MS Paint ως παιδί και παρά την εμφανή απλοϊκότητά του, τα παστέλ χρώματα, ο αστείος και έξυπνος σχεδιασμός κάθε χαρακτήρα, αλλά και τα πολύ όμορφα animations αφήνουν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις. Η μουσική από την άλλη, αν και σχετικά όμορφη γίνεται εύκολα επαναλαμβανόμενη και η απουσία οποιουδήποτε ίχνους voice acting σίγουρα ενισχύει αυτή την αίσθηση. Αλλά εντάξει, ας μην γινόμαστε και αχάριστοι, ο τίτλος αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τέσσερα άτομα, όποτε καταλαβαίνουμε απόλυτα την συγκεκριμένη επιλογή.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Devolver Digital.

IGN Greece Kingdom Hearts 3 και Resident Evil 2 στην κορυφή των πωλήσεων του Ιανουαρίου Κύριο μέλος του PlayStation λέει ότι δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τη Nintendo - DICE 2019 Η Activision Blizzard ξεκίνησε τις απολύσεις υπαλλήλων

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα