Θεσσαλονίκη: «Ποδαρικό» στο 2018 με τραγούδια και χορούς

Θεσσαλονίκη: «Ποδαρικό» στο 2018 με τραγούδια και χορούς29.12.2017Πρόσωπα

Το γλέντι αρχίζει στις οκτώ το βράδυ με τοπικά έθιμα, εκδηλώσεις, συγκροτήματα, εκθέσεις και πυροτεχνήματα

Από την
Ελένη Σκάρπου

Λίγο πριν από την αλλαγή του έτους, λίγο προτού διώξουμε από πάνω μας τις δύσκολες στιγμές του 2017 και λίγο προτού κουβαλήσουμε στο 2018 τις όμορφες εμπειρίες που βιώσαμε, η πόλη μάς περιμένει με μια σειρά από εκδηλώσεις για να χαρούμε,

να γιορτάσουμε, να αποφορτιστούμε, να διασκεδάσουμε μαζί με τα αγαπημένα μας άτομα.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υποδέχεται το νέο έτος με μια εορταστική συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους. Στις 20.00, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τον πανηγυρικό χαρακτήρα των ημερών θα δώσουν οι Batala Salonica. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό συγκρότημα, που αποτελεί μέλος ενός διεθνούς γκρουπ κρουστών, των Batala Mundo. Το τελευταίο αριθμεί περισσότερους από 1.500 κρουστούς σε 15 χώρες.

Η μουσική τους έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικανικά κρουστά με επιρροές από τη βραζιλιάνικη samba. Χαρακτηριστικό των Batala Salonica είναι ο έντονος ρυθμός σε συνδυασμό με τις δυναμικές χορογραφίες και την πανδαισία χρωμάτων στα κοστούμια τους.

Αυτή θα είναι μόνο η αρχή γιατί μετά τις 21.00 και για ένα δίωρο το πάρτι συνεχίζεται με γνωστούς djs της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν θα λείψουν οι ζωντανές performances.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη θα πάρουν οι Imam Baildi, που μετρούν μία δεκαετία έντονης αγάπης από το κοινό της πόλης χάρη στα τραγούδια που ερμηνεύουν, με επιρροές από την ελληνική αλλά και τη βαλκανική μουσική παράδοση.
Το πάθος τους για μουσικές αναζητήσεις και εξερευνήσεις είναι δεδομένο και σε κάθε live εμφάνισή τους το κοινό συμμετέχει έντονα. Πίσω από το σχήμα βρίσκονται δύο αδέλφια, τέσσερα albums και οκτώ μουσικοί που έχουν ταξιδέψει μαζί σε πάνω από 22 χώρες.

Οι Κόκκινες Μύτες

Θα παραμείνουν στη σκηνή για την αλλαγή του χρόνου, στην τελευταία εμφάνισή τους για το 2017, ενώ τα πυροτεχνήματα θα δώσουν τη θετική ενέργεια και αύρα για τη νέα χρονιά.
Στην Καλαμαριά οι Κόκκινες Μύτες αποχαιρετούν το 2017 με τον πιο όμορφο τρόπο για μικρά και μεγάλα παιδιά, για να ξεχαστούμε και να παίξουμε. Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού και στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Η νέα ομάδα παιδικής ψυχαγωγίας της πόλης μας αποχαιρετά το 2017 με μία απίθανη, αλλόκοτη, χριστουγεννιάτικη, διασκεδαστική, σκανδαλιάρικη, πανηγυρική μουσικοχορευτική παρέλαση-παράσταση.
Η Χριστουγεννιάτικη Μπάντα Δρόμου Κόκκινες Μύτες με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, ξωτικά και μια μουσική κομπανία με πνευστά και νταούλι θα μας παρασύρουν εύκολα και ευχάριστα σε χριστουγεννιάτικους, παραδοσιακούς και balkan ρυθμούς!
Τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση θα ακολουθήσει ξέφρενο παιχνίδι με τα ξωτικά, γιατί όλοι θέλουμε λίγο παραμύθι ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα