Χανιώτες άνοιξαν πέντε εστιατόρια στο Βιετνάμ!

Χανιώτες άνοιξαν πέντε εστιατόρια στο Βιετνάμ!29.12.2017Πρόσωπα

Ξεκίνησαν από ένα μαγαζάκι με τρία τραπέζια και σε πέντε χρόνια έχτισαν «αυτοκρατορία» με κρητικές γεύσεις

Χρυσές» δουλειές στο μακρινό Βιετνάμ κάνει ένα ζευγάρι από τα Χανιά, που έχει πλημμυρίσει την εξωτική χώρα με ελληνικά εστιατόρια, τα οποία έχουν λατρέψει οι Βιετναμέζοι!

Ο λόγος για τον Χρήστο Κρόκο και τη Μαρία Σαρημανώλη, οι οποίοι, αφού επισκέφτηκαν για διακοπές το Βιετνάμ το 2012, αποφάσισαν

να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να φύγουν από την Ελλάδα της κρίσης και να αναζητήσουν το μέλλον τους στην ασιατική χώρα. Οπως λένε σήμερα, το Βιετνάμ τούς φάνηκε ένα ασφαλές μέρος, στο οποίο πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά με επιτυχία.

Ετσι, μετά την εγκατάστασή τους, αποφάσισαν να κάνουν το πρώτο βήμα και με τις εμπειρίες που είχαν στο παρελθόν από τον κλάδο της εστίασης να ανοίξουν το πρώτο μικρό ελληνικό εστιατόριο, το οποίο είχε μόλις τρία τραπέζια! Από εκεί και έπειτα η πορεία τους είναι συνεχώς ανοδική. Πλέον είναι ιδιοκτήτες πέντε καταστημάτων, έχοντας βάλει για τα καλά στην καρδιά και στη διατροφή των Βιετναμέζων τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις που σερβίρουν.

Αν και ο Χρήστος και η Μαρία έχουν συνηθίσει πλέον την καθημερινότητά τους στο Βιετνάμ, δεν έχει περάσει λεπτό που να μη σκέφτονται τον τόπο, τις οικογένειες και τους φίλους που άφησαν πίσω. Μάλιστα, υπήρχαν πολλές στιγμές σε αυτά τα πέντε χρόνια που οι δυσκολίες τούς έκαναν να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οπως λένε, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν ήταν η επικοινωνία με τους ντόπιους, καθώς οι Βιετναμέζοι δεν γνωρίζουν αγγλικά και έπρεπε οι ίδιοι να μάθουν τη γλώσσα τους ώστε να μπορούν να συνεννοούνται μαζί τους. Δύσκολο «σπορ» είναι και η προμήθεια των καταστημάτων τους με τις κατάλληλες πρώτες ύλες, όπως ελαιόλαδο, φέτα, ρίγανη, για τη δημιουργία των ελληνικών πιάτων.

Τα καλά και τα κακά της χώρας

Οπως όλα τα μέρη του κόσμου, το Βιετνάμ έχει τα καλά και τα κακά του. Στα πρώτα, ο Χρήστος και η Μαρία αναφέρουν την αυθεντικότητα των ντόπιων, τη μειωμένη γραφειοκρατία, το ζεστό κλίμα, ενώ η κακή οδηγική συμπεριφορά, η έλλειψη περιβαλλοντικής παιδείας και η κακή ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών είναι μερικά από τα ελάχιστα αρνητικά στοιχεία του εξωτικού Βιετνάμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα