Με επεισοδιακό τρόπο η τοποθέτηση νέας διοίκησης στον ΟΛΘ

Με επεισοδιακό τρόπο η τοποθέτηση νέας διοίκησης στον ΟΛΘ29.12.2017Οικονομία

Με επεισοδιακό τρόπο φαίνεται πως θα γίνει η αντικατάσταση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), καθώς χθες κορυφώθηκε η κόντρα με το ΤΑΙΠΕΔ.

Σήμερα θα γίνει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ., έπειτα από αίτημα του βασικού μετόχου (δηλαδή του ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου να αποφασιστεί η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, στην οποία θα εγκριθεί η τοποθέτηση

νέας διοίκησης.

Από το ΤΑΙΠΕΔ είχαν ζητήσει να μπει το θέμα της σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., όμως η διοίκηση του ΟΛΘ δεν το ενέταξε, με αποτέλεσμα να επιστρατευθούν ακόμα και τα εξώδικα! Το αδιέξοδο λύθηκε με την απόφαση για νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. σήμερα.
Στην έκτακτη συνέλευση αναμένεται να αποφασιστεί η αντικατάσταση του προέδρου Κων/νου Μέλλιου, του αντιπροέδρου Δημήτρη Ρούτου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ Δημήτρη Μακρή, και πιθανώς άλλων μελών του Δ.Σ.

Η σύμβαση πώλησης του ΟΛΘ στη South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited, την εταιρία που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments Ltd και Terminal Link SAS αντί συνολικού τιμήματος 231.926.000 ευρώ, υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη.

Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπεγράφη μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ εκκρεμεί η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η σύμβαση παραχώρησης θα επικυρωθεί από τη Βουλή και εκτιμάται ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή με τη μεταβίβαση των μετοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα