Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. το κρησφύγετο του τρόμου!

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. το κρησφύγετο του τρόμου! 28.11.2017Αστυνομικά

Ατζέντες, διευθύνσεις, τηλέφωνα και ένα μικρό οπλοστάσιο βρήκαν στα Εξάρχεια οι αστυνομικοί

Από την «κρησάρα» της Ελληνικής Αστυνομίας περνούν τα ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά την προχθεσινή επιχείρηση στο υπό κατάληψη κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια. Η εκκένωση ήταν επιτυχής, καθώς οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έναν μικρό «θησαυρό» από σημειώσεις, που ίσως τους βοηθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν τον τρόπο δράσης των λεγόμενων «μπαχαλάκηδων» στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν

στην κατοχή τους ατζέντες με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα, αλλά και σχεδιαγράμματα που ενδεχομένως να αφορούν καταδρομικές επιθέσεις κατά αστυνομικών. Ανάμεσα στα ευρήματα που μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της αστυνομίας είναι δύο φορητοί υπολογιστές, τους οποίους οι ειδικοί προσπαθούν να ξεκλειδώσουν, ένας ασύρματος, συντονισμένος στις συχνότητες της Αστυνομίας, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, εμπρηστικές βόμβες μολότοφ, έτοιμες εκρηκτικές μολότοφ, βαριοπούλες και γάντια αμιάντου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές, τέσσερις εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για δύο Ελληνες και δύο Γερμανούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα και κατηγορούνται για βαριά αδικήματα, όπως κατοχή εκρηκτικών και εκρηκτικών βομβών, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, οπλοκατοχή και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 43χρονος που είχε κατηγορηθεί για σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Την ώρα της εκκένωσης στο υπό κατάληψη κτίριο πρόλαβε και ανέβηκε στην ταράτσα. Από εκεί εκτόξευε πέτρες προς τους αστυνομικούς, ενώ στην πίσω πλευρά πετούσε έτοιμες εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, προκειμένου να τις ξεφορτωθεί. Παράλληλα με την εκκένωση της κατάληψης στην Καλλιδρομίου οι αστυνομικοί ερευνούσαν μήπως βρουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες του τραυματισμού της δικηγόρου Νατάσας Τσουκαλά, που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου. Το εγκαταλειμμένο κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από τις 20 Οκτωβρίου 2016, από την Αναρχική Συλλογικότητα για τη Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα