Ναρκο-μπίζνες με γνωστό Μυκονιάτη

Ναρκο-μπίζνες με γνωστό Μυκονιάτη28.11.2017Ρεπορτάζ

Χειροπέδες σε πασίγνωστο Μυκονιάτη επιχειρηματία πέρασαν το Σάββατο στο Κολωνάκι άνδρες του Λιμενικού, καθώς φέρεται ότι εμπλέκεται στο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ελλάδα και το οποίο εξαρθρώθηκε το Σαββατοκύριακο.

Ο 63χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί καταστήματα στη Μύκονο και στο Κολωνάκι, φέρεται ότι είχε αναλάβει την αναζήτηση

ταχύπλοων για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Το Σάββατο οι λιμενικοί προχώρησαν σε μια κινηματογραφική, πολύωρη καταδίωξη ενός ταχύπλοου που μετέφερε ενάμιση τόνο χασίς, μεταξύ Αλβανίας, Ιταλίας και Ελλάδας.

Οταν εμφανίστηκε, του έκαναν σήμα με τους προβολείς του περιπολικού σκάφους να σταματήσει για έλεγχο. Ομως οι επιβάτες του ταχύπλοου άνοιξαν πυρ εναντίον των λιμενικών, «γαζώνοντας» το περιπολικό.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ελικοπτέρου της Frontex, τα ταχύπλοα του Λιμενικού κατάφεραν να βρουν ξανά την πορεία του σκάφους και να το εντοπίσουν ανοικτά της Πύλου.

Ακολούθησε καταδίωξη και έπειτα από ώρες, μεταξύ Μακρονήσου και Κέας, οι ελεύθεροι σκοπευτές του Λιμενικού κατάφεραν να πυροβολήσουν τις μηχανές του σκάφους και να το ακινητοποιήσουν. Ακολούθησαν τρεις συλλήψεις, ενώ, ύστερα από έρευνες σε Κέρκυρα και Αθήνα, συνελήφθησαν άλλοι 10.

Keywords
Τυχαία Θέματα