Το Ίδρυμα Πειραιώς διοργανώνει συνάντηση για τις περιοχές Natura 2000

Με μια διήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία αντίστοιχα, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς με τη συνεργασία τoυ υπουργείoυ Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δείχνει το δρόμο για μια νέα πολιτική διαχείριση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Διοργανώνει διεθνή συνάντηση με

θέμα «Πολιτιστικά Τοπία σε περιοχές Natura 2000: προς μια νέα πολιτική ολοκληρωμένης διαχείρισης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς» με στόχο την ανάδειξη της σημασίας των πολιτιστικών τοπίων, την τεκμηρίωση της διττής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής, ταυτότητάς τους καθώς και τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και των κατευθυντηρίων γραμμών για την ολοκληρωμένη διαχείριση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην διήμερη συνάντηση θα λάβουν μέρος καταξιωμένοι επιστήμονες όπως αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής επιτροπής, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών. Τη Διεθνή Συνάντηση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.

Τις ομιλίες θα ανοίξει το πρωί της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς Σοφία Στάικου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι υπουργοί Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κύριοι Μανιάτης και Τασούλας αλλά και η Επίτροπος Θαλασσών Μαρία Δαμανάκη.

Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές θα είναι καταξιωμένοι επιστήμονες όπως οι κυρίες Mechtild Rossler Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και Monica Luengo, Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Πολιτιστικών Τοπίων, αλλά και η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη η οποία θα μιλήσει για το πώς Πολιτισμός και Φύση μπορούν να ισορροπήσουν σε βιώσιμες κοινωνίες.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα έχει και τέσσερις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με συντονιστές τους Έλληνες πανεπιστημιακούς κύριους Δημόπουλο, Δουκέλλη και Μπεριάτο και την Ελληνίδα Πρέσβη και Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην UNESCO Κατερίνα Δασκαλάκη.

Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου στη Στυμφαλία, θα ανοίξει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Maguelonne Dejeant-Pons, Εκτελεστική Γραμματέας της Επιτροπής για τον Πολιτισμό, την Πολιτισμική Κληρονομιά και το Τοπίο του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο Γενικός Διευθυντής του Green Banking της Τράπεζας Πειραιώς, Βρασίδας Ζάβρας.

Διαβάστε επίσης:

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο «Επάγγελμα Πόρνη» της Λ.Ζωγράφου

"Λεσβία" η κόρη του Αρσένη

Ο τάφος της Αμφίπολης με ένα... κλικ!

Η Victoria Hislop καλεί τους βιβλιοφάγους στο κέντρο της Αθήνας

Χρώμα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες περασμένων δεκαετιών

Τέχνη από κλωστές στο Μουσείο Μπενάκη

Όλοι εναντίον της Περιστέρη! - Κείμενο 140 αρχαιολόγων εναντίον της αρχαιολόγου της Αμφίπολης!

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: H Παλαγγιά ζητά να μείνουν στο Λονδίνο τα γλυπτά του Παρθενώνα!

Keywords
Τυχαία Θέματα